Bombers, gendarmes i voluntaris a la recerca del nen desaparegut
Bombers, gendarmes i voluntaris a la recerca del nen desaparegut (Prefectura dels Alps de l'Alta Provença)
Le Haut Vernet

Busquen un nen de 2 anys desaparegut des de dissabte als Alps de França

Per ara no hi ha indicis que la desaparició de l'Émile quan era al jardí de casa els avis sigui un fet delictiu

RedaccióActualitzat

L'Émile, un nen de 2 anys, està desaparegut des de dissabte prop de Lo Vernet, una zona de muntanya dels Alps de l'Alta Provença, a Occitània, al sud-est de França. El menor era al jardí de casa els avis materns quan va desaparèixer. Dos testimonis han assegurat que l'última vegada que van veure el petit anava sol pel carrer. Des d'aleshores, no se n'ha sabut res més, tot i l'ampli dispositiu de recerca habilitat.

Per ara no hi ha indicis que la desaparició de l'Émile sigui un fet delictiu, però no es descarta cap hipòtesi, tant que el nen se n'anés sol i es perdés, com un possible segrest.

La Gendarmeria ha obert una investigació. Ara bé, el fiscal de Dinha, Rémy Avon, ha admès aquest dilluns que no tenen "cap element que apunti a una infracció penal en la desaparició". No s'ha donat informació de qui hi havia a la casa quan es va veure el nen per última vegada. 

La policia ha demanat ajuda a la ciutadania i ha difós una imatge del nen, ros, amb ulls marrons. En el moment de la desaparició anava vestit amb pantalons curts blancs i una samarreta groga.

Un centenar de policies, bombers, gossos rastrejadors i 200 voluntaris han intentat localitzar el nen, sense èxit.

La cerca s'ha fet pels boscos i camps propers al petit poble on viuen els avis, Le Haut Vernet, situat a uns 1.200 metres d'altitud i que té uns 25 habitants. També a totes les cases i edificis de la zona, inclosos els abandonats.  
 

S'activa un dispositiu de recerca "més selectiu"

Aquest dimarts s'ha posat en marxa un operatiu de recerca "més específic i selectiu", segons el prefecte del departament, Marc Chappuis. "Aturem les batudes", ha afirmat, per desplegar "mitjans especialitzats en la recerca d'empremtes i pistes", de manera que ja no hi haurà voluntaris pentinant la zona. 

Una altra mesura és que s'han prohibit els desplaçaments a la zona de tota persona que no sigui resident al poble.

També s'estan analitzant les comunicacions telefòniques que hi havia a la zona. Quins aparells hi havia i quines trucades es van fer. 

El canvi en el dispositiu té lloc després de la infructuosa recerca en un radi de 5 quilòmetres al voltant de Le Haut Vernet. "No aturem la recerca, no hem perdut l'esperança", ha afirmat el prefecte, malgrat que fa més de 48 hores que no se sap res de l'infant.

La zona on el busquen és abrupta, amb petits rierols, i les condicions climàtiques no són favorables, perquè hi ha alerta per la calor.

 

ARXIVAT A:
PolicialMenorsFrança
Anar al contingut