Turistes arriben a l'aeroport de Girona (ACN)
Turistes arriben a l'aeroport de Girona (ACN)
París

França desaconsella viatjar a Espanya i Portugal i demana "prudència" amb Catalunya

El govern britànic, en canvi, retira la quarantena als residents vacunats que tornin al Regne Unit de països taronja, com Espanya

RedaccióActualitzat

El govern francès desaconsella venir de vacances a la península Ibèrica per la situació de la Covid i la propagació de la variant delta. El secretari d'estat d'Afers Europeus del govern francès, Clément Beaune, ha demanat que els que encara no han reservat els viatges evitin anar a l'estat espanyol i Portugal com a mesura de prudència i ha dit que estan preocupats en particular per la situació a Catalunya perquè hi viatgen molts francesos.

"Als que encara no han reservat, evitin Portugal i Espanya en les seves destinacions (...). A Catalunya, en particular, on molts francesos hi van de festa o de vacances, atenció: molta prudència."

En una entrevista a la televisió France 2, ho ha justificat pel que fet que les dades epidemiològiques són "molt preocupants" i ha avançat que s'està estudiant si s'apliquen mesures restrictives per a aquests desplaçaments els pròxims dies.

"És un consell de prudència, una recomanació en què insisteixo. És millor quedar-se a França o anar a un altre país."

El secretari d'estat d'Afers Europeus francès tem que s'hagi fet una desescalada massa ràpida per salvar la temporada turística. I en aquest sentit afegeix: "Per això hem estat extremadament clars amb els nostres socis europeus sobre el fet que fa falta un control en les entrades."

Beaune també ha retret a Espanya haver permès l'arribada de turistes de països tercers amb certificats de vacunes que no han obtingut la certificació de l'Agència Europea de Medicaments (EMA).

Espanya i Portugal estan entre les destinacions preferides pels francesos, i en concret Catalunya, on el francès és el principal mercat de turistes estrangers.

Prenent el sol a una platja de Roses (ACN)
Prenent el sol en una platja de Roses (ACN)

Aquest divendres el cap de la diplomàcia francesa, Jean-Yves Le Drian, viatja a Madrid per entrevistar-se amb la seva homòloga espanyola, Arancha González Laya, per parlar, entre d'altres qüestions, de la gestió de la pandèmia.

El Regne Unit afluixa les restriccions als residents

El govern britànic ha retirat l'obligació de fer quarantena per als viatgers vacunats i residents al país que tornin al Regne Unit des dels països taronja, on hi ha Espanya.

Una mesura per afavorir el retrobament familiar, però també de suport al sector turístic i a les aerolínies, que compten amb la temporada d'estiu per refer-se. Tampoc ho hauran de fer els menors der 18 anys, com ha explicat el ministre de Transports, Grant Shapps.

"Es tracta també de reunir famílies que han estat separades durant la pandèmia, d'ajudar les empreses que comerciïn i creixin i d'ajudar l'aviació, un sector del qual depenen centenars de milers de llocs de treball."

El que sí que s'hauran de fer són testos abans i després del trajecte. La mesura, que serà efectiva a partir del 19 de juliol (batejat com el "dia de la llibertat") s'aplicarà, de moment, als residents al Regne Unit i no als turistes d'altres països.

Entre les restriccions que cauran d'aquí a 10 dies hi ha l'ús de la mascareta (que passarà a ser opcional), el distanciament social (que ja no serà obligatori) o la reobertura de les discoteques. Tampoc hi haurà limitació d'aforament en les activitats socials.

Boris Johnson està decidit a permetre el retorn a la normalitat malgrat l'explosió de casos de la variant delta al país, on els nous contagis podrien arribar als 100.000 diaris. I malgrat que més d'un centenar d'experts li han demanat, per carta, que freni el final de la desescalada.


7.866 nous casos nous de Covid-19 a Catalunya

Aquest dijous Salut notificat 7.866 nous casos nous de Covid-19 i ja se situen en 694.371 en conjunt des de l'inici de la pandèmia. La velocitat de propagació, l'RT, baixa després de dies pujada, ho fa quatre centèsimes, i se situa ara en 3,35. En canvi, el risc de rebrot continua a l'alça, puja 92 punts, fins als 1.552.

D'altra banda, els pacients ingressats a planta són 663, 53 més que en l'últim balanç, mentre els crítics a l'UCI pugen a 138, 5 més.

 

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus DesescaladaTurisme
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut