Madrid

ERC i ICV coincideixen a titllar la mesura d'electoralista i CiU afegeix que és poc rigorosa

Els portaveus de CiU, ERC i ICV han coincidit a valorar la mesura anunciada per Rodríguez Zapatero d'ajudar els joves en el pagament del lloguer amb 210 euros mensuals d'electoralista i de poc rigorosa. Duran Lleida creu que "falta rigor i seriositat", i que són mesures que de tan precipitades poden provocar desigualtats. El republicà Joan Puig creu que la iniciativa és positiva però lamenta la utilització política del superàvit de les arques de l'Estat. Per la seva banda, ICV a través de Joan Herrera creu que és un pas endavant però "insuficient", i afegeix que és "imperdonable" que les mesures s'aprovin "l'últim dia quan es podien haver aprovat el primer".

Actualitzat
El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran Lleida, creu que la mesura reflecteix una "sobredosi d'electoralisme". Diu que les mesures per pal·liar el problema de l'habitatge s'haurien d'haver posat en marxa abans i no aprofitar el superàvit quan falta poc per a les eleccions. Però Duran tampoc ha aprovat la iniciativa perquè hi veu falta de rigor. El sociocristià proposa que es prevegin desgravacions fiscals per tal d'afavorir el lloguer i, en aquest cas, que es compti amb les comunitats autònomes, que és qui té competències en polítiques d'habitatge. En canvi, si s'opta simplement per donar diners, diu Duran, no es fa altra cosa que afavorir les desigualtats.

Des d'Esquerra Republicana també s'ha posat de manifest l'oportunisme del govern Zapatero a l'hora d'aprofitar el superàvit a la cantonada de les eleccions. El seu portaveu Joan Puig ha insistit que les ajudes són "benvingudes perquè són necessàries", però ha assenyalat que "no és prou seriós fer-ho d'aquesta manera, a sis mesos de les eleccions". Per Puig, la mesura s'hauria d'haver aplicat fa dos anys ja que, segons ha dit, "és greu jugar amb el tema de l'habitatge per motius electorals".

A Iniciativa per Catalunya Verds tampoc no estan del tot satisfets. El seu portaveu, Joan Herrera, les valora positivament però diu que es queden "a mig camí". Ho argumentava pel fet que les ajudes directes es limiten als joves de fins a 30 anys i que es limiten les desgravacions. Herrera també s'ha sumat a la resta de partits catalans a l'hora de titllar la mesura d'electoralista i lamentar que no s'hagi promogut abans.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut