L'avió A350 de Japan Airlines incendiat a l'aeroport internacional de Haneda a Tòquio
L'avió A350 de Japan Airlines incendiat a l'aeroport internacional de Haneda a Tòquio (Reuters)

Com s'ha viscut l'incendi de l'avió al Japó des de dins: "Pensava que moriria"

Els supervivents comparteixen la història, imatges i vídeos dels moments previs a l'evacuació de la cabina mentre s'omplia de fum

RedaccióActualitzat

Fum, crits i caos. Diversos passatgers han explicat com han viscut els moments previs a l'evacuació de l'avió que s'ha incendiat al Japó. Vídeos i imatges a les xarxes socials mostren com s'ha viscut des de dins el xoc entre dos avions a l'aeroport de Tòquio.

Quan les flames han començat a cremar, els 367 passatgers han corregut a escapar a través de la rampa d'evacuació.

Un dels passatgers, Satoshi Yamake, de 59 anys, ha declarat al canal de televisió TBS que, envoltats per la confusió del moment, "vaig demanar-me què passava i llavors vaig sentir que l'avió s'inclinava cap a un cantó i que feia un fort cop". Va ser llavors quan "el personal de cabina va demanar calma i va ordenar a tothom que baixés de l'avió".

En aquestes imatges es pot veure com la cabina està a les fosques mentre per fora està en flames.


Un vídeo publicat a X per un usuari que era dins de l'avió acompanyat de la frase "Pensava que moriria" mostra els passatgers aixecant-se dels seients i cridant mentre s'evacua la cabina, que començava a omplir-se de fum. En l'altre vídeo es pot veure com salten espurnes quan el vol aterra.

"Vaig sentir un boom, com si ens haguéssim envestit a alguna cosa i haguéssim tirat cap amunt en el moment d'aterrar", ha dit un passatger del vol al canal japonès Kyodo News.

"Vaig veure espurnes fora de la finestra i la cabina s'omplia de gas i fum"

El passatger suec Anton Deibe, de 17 anys, ha dit al diari suec Aftonbladet que "tota la cabina es va omplir de fum en uns minuts. Ens vam llançar a terra i després les portes d'emergència es van obrir i ens hi vam abalançar".

"El fum ens irritava. Era un infern. No teníem ni idea d'on anàvem, així que només vam sortir corrents per la pista. Era un caos", ha afegit Deibe, que viatjava amb els pares i la germana.

Una passatgera ha explicat al canal NHK que "cada cop feia més calor a dins de l'avió i, sincerament, he pensat que no sobreviuria".

Un altre passatger ha afirmat que l'evacuació va ser difícil perquè només es va fer servir una sortida de la part davantera de l'avió:

"Per l'altaveu van dir que les portes del darrere i del mig no es podrien obrir, de manera que tothom va evacuar per la part de davant".

ARXIVAT A:
Japó
Anar al contingut