Barcelona

Els partits aprofiten la diada per valorar el toc d'atenció de Mas a ERC pel 27-S

Els partits aprofiten la diada per valorar toc d'atenció de Mas a ERC

RedaccióActualitzat

Els partits polítics han aprofitat la diada de Sant Jordi per valorar el toc d'atenció del president Artur Mas a Esquerra Republicana. La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha criticat el discurs de "dracs i espases" d'Artur Mas pel to bel·ligerant que, segons ella, ha fet servir el president en lloc d'apostar per la "rosa de la convivència". Camacho ha criticat que a aquestes alçades Mas encara qüestioni la celebració de les eleccions el 27-S. Per la líder dels populars, el president està "en un camí sense sortida", perquè "sap perfectament que el 27-S perdria molts escons, no hi haurà majoria independentista i CiU i ERC estan sols". En qualsevol cas, es mostra "convençuda que no hi haurà eleccions" pels "problemes de parella" amb Oriol Junqueras i assegura que Mas està "seguint un guió i un argumentari ja escrit; CiU sempre fa culpables els altres."

El líder del PSC, Miquel Iceta, en canvi, creu que el president busca posar "pressió" sobre ERC en sentir-se "incòmode" per perdre votacions al Parlament, però ha recordat el valor de la "paraula" d'un president, que "s'ha de mantenir i tots hem de respectar"."Ahir va expressar una incomoditat: la incomoditat d'una situació política sense sortida i la incomoditat d'una falta de majoria al Parlament", ha manifestat. Pel secretari general dels socialistes catalans, "les coses no estan ben lligades" a l'acord entre convergents i republicans, ja que no incorpora l'obligació dels republicans a secundar les iniciatives de CiU.

Precisament, el secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, ha assegurat que compateix i respecta l'advertiment de Mas i creu que convocarà eleccions el 27-S si ERC és "fidel" i compleix els compromisos adquirits en l'acord d'estabilitat i "de vegades ERC no és del tot fidel en algunes votacions al Parlament".

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, però, considera que al president "li tremolen les cames" davant la seva "la seva carrera política, la seva supervivència i la del seu partit" amb casos de corrupció que "envolten" CDC amb la família Pujol "desfilant" pels jutjats i la comissió d'investigació del Parlament, i davant les enquestes "desfavorables". Davant d'això, li demana "valentia" per convocar les eleccions el 27 de setembre, que donin pas a un executiu que governi per a "tots" els catalans i que "tregui" Catalunya de la crisi no només econòmica, sinó també "política".

Per la seva banda, el candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch, ha demanat votar sí a la independència" tant a les eleccions municipals del 24 de maig com en les catalanes del 27 de setembre "a fi de derrotar el drac" i que aquest "no ens faci més mal". L'alcaldable republicà, a més, s'ha mostrat convençut que les eleccions acabaran celebrant-se el 27-S, malgrat els missatges "confusos" d'alguns dirigents de CiU. Sigui com sigui, ha reclamat que es compleixin els acords perquè després dels comicis "el drac no ens faci més mal".

El coordinador general d'ICV, Joan Herrera, ha estat més contundent i ha demanat a Esquerra que "no permeti" el "xantatge" del president d'avançar les eleccions catalanes al 27 de setembre "a canvi de l'aval a retallades i privatitzacions"; "el país no s'ho mereix", ha etzibat. També ha qualificat "d'atípic" el fet de ser "l'únic país del món que es troba davant unes eleccions anticipades a nou mesos vista" i ha criticat que "durant massa temps Mas ha associat el procés a l'aval a les seves polítiques, ha associat les eleccions al fet que la gent s'empassi gripaus com la privatització de la salut o la consolidació de les retallades".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut