Barcelona

Artur Mas apel·la a l'"heroïcitat" davant del "drac" que no respecta la identitat de Catalunya

El president de la Generalitat fa una crida a la unitat davant els reptes que es presenten, en el seu tradicional discurs per la Diada de Sant Jordi

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat convida els ciutadans a gaudir de la Diada de Sant Jordi amb civisme. Artur Mas ha demanat als catalans "anar tots a l'una" com a poble per superar plegats els reptes que plantegen els que impedeixen que Catalunya pugui decidir el seu futur. "La magnitud dels reptes fa que només puguem tirar endavant si anem tots junts", ha dit Mas en el seu discurs de la Diada de Sant Jordi.

El cap del govern ha reivindicat el "dret a decidir" i ha apel·lat a l'heroïcitat, tot esmentant unes paraules del poeta Joan Maragall: "Quan un poble pren per patró un heroi és que vol reviure la seva heroïcitat. Són molts els dracs del món als quals ens hem d'enfrontar: la ignorància, de tant en tant la malaltia, l'atur, la solitud i altres dracs, com la manca de respecte, per exemple, per la nostra identitat com a poble i per la nostra voluntat de governar-nos".

Artur Mas ha fet aquesta reflexió en relació amb la Diada d'aquest dijous: "Amb el mateix coratge i decisió de Sant Jordi i el mateix amor per a les persones i les coses que valen la pena, us animo a viure aquesta festa antiga." El president de la Generalitat ha aclarit que l'heroisme d'ara "és de coses que hi ha a l'abast, de complir el deure de cada moment, de fer el que toca i d'estar per allò que cal fer". Segons el president, si Catalunya vol que "el rastre de l'heroi duri", cal "renovar la lluita i la victòria. Que hi hagi puresa constant en les nostres vestidures, resplendor en les nostres armes, alè d'amor en el nostre pit i sempre una rialla de fe serena en la nostra lluita més encesa. Fem-ho així", ha conclòs Mas, amb paraules del poeta Maragall.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut