Rentar-se bé les mans evita riscos (Pexels/Fauxels)

El "Wuhan shake" i altres salutacions per evitar el contagi de coronavirus

Les autoritats sanitàries d'Honduras han publicat sis estils de salutacions a les xarxes socials

Sílvia MateuActualitzat

En aquests temps de coronavirus, hem anat aprenent que s'ha d'estossegar o esternudar cobrint-se la boca i el nas amb el colze flexionat o amb un mocador de paper. Fins ara, la bona educació aconsellava tapar-se la boca amb les mans, però s'ha vist que això pot ajudar a propagar malalties que es transmeten per la saliva.

Amb l'augment dels casos, el comitè científic creat a Itàlia per lluitar contra l'expansió del coronavirus ha inclòs ara la recomanació d'abstenir-se de saludar amb dos petons o una abraçada. Tampoc s'aconsella donar-se la mà.

Altres països han fet recomanacions semblants.

A Hondures, tot i que fins ara no hi ha hagut cap cas de Covid-19, el govern ja ha posat en marxa una campanya preventiva, que inclou sis idees perquè la gent se saludi sense fer encaixades de mans. La Secretaria de Salut del govern hondureny les ha fet públiques a través de Twitter:

 

 

Encara s'hi hauria d'afegir el que es coneix com a "Wuhan shake", que proposa "donar el peu", en comptes de la mà, i que s'ha fet viral. Amb humor i imaginació, les xarxes van recollint alternatives per mostrar afecte o respecte quan dues persones es troben.

 

 

 

 

 

 

 

Evitar donar la mà

Les salutacions menys afectuoses són també les més segures i a vegades les més agraïdes, justament per això.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, es va trobar que el ministre d'Interior, Horst Seehofer, no li va voler donar la mà, com a mesura de precaució. "Molt ben fet", va dir ella, després de la sorpresa inicial.

 

 

El president d'Hondures, Juan Orlando Hernández, també ha evitat donar la mà, però amb l'estil més desenfadat que mostren les autoritats sanitàries del país.

 

 

Rentar-se les mans a fons

En qualsevol cas, dins de les mesures de prevenció, rentar-se les mans està al capdamunt de la llista.

L'Organització Mundial de la Salut ha explicat com cal rentar-se les mans correctament, seguint les seves recomanacions.

L'actriu i presentadora de televisió nord-americana Ellen DeGeneres n'ha fet una demostració pràctica, amb humor inclòs, al seu programa  "The Ellen DeGeneres show":

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut