Redondo havia estat expedientat per participar en un acte amb Ayuso (Diego Radamés/Europa Press)

El PSOE expulsa Nicolás Redondo del partit per "menysprear de manera reiterada les sigles"

El comitè federal li recrimina l'actitud crítica amb la formació que lidera Pedro Sánchez i amb un possible acord amb Junts per a la investidura

El PSOE ha expulsat Nicolás Redondo Terreros, que va ser secretari general del partit a Euskadi. El motiu, segons els socialistes, són les reiterades declaracions públiques de Redondo en contra de Pedro Sánchez i del partit per les negociacions amb Puigdemont i l'amnistia.

El comitè federal del partit considera que és un menyspreu reiterat a les sigles, als vuit milions de votants i a una organització amb 140 anys d'història. Segons el PSOE, Redondo no ha fet cap mena d'al·legació per defensar-se.

L'expulsió es va produir dilluns passat i el partit manté que la decisió "no és difícil de justificar perquè està negre sobre blanc a la premsa de tot el país", en referència a les declaracions que ha fet l'exdirigent socialista contra la possibilitat que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, pugui arribar a un acord amb Junts per governar a canvi d'una llei d'amnistia.

Redondo va afirmar la setmana passada que considerava una "immoralitat" formar govern amb el suport del partit de Puigdemont. Per això, va reclamar al PSOE que donés un "no" rotund al líder de Junts i no claudiqués davant "un personatge que no ha tingut el valor de presentar-se davant dels tribunals".

En unes altres declaracions, va afirmar que la llei d'amnistia estava feta i només s'esperava el millor moment per tirar-la endavant. Per això, va carregar contra el PSOE assegurant que estava "famèlic" després de perdre poder autonòmic i municipal i es va mostrar molt crític.

Nicolás Redondo és el fill de l'exlíder de la UGT Nicolás Redondo Urbieta. El 1989 va substituir Ricardo García Damborenea com a secretari general del partit a Biscaia i, el 1997, va assumir el lideratge del partit a Euskadi, substituint Ramón Jáuregui.

El 1998 i el 2001 va ser el cap de llista a les eleccions basques. I en el Congrés del PSOE del 2000, amb Rodríguez Zapatero de secretari general, va assumir la secretaria de Relacions Institucionals.

A poc a poc, es va anar allunyant de la línia oficial del partit manifestant les seves crítiques als pactes de Sánchez amb l'independentisme, ara respecte a l'amnistia.

Ja havia estat expedientat per participar en un acte de suport a la presidenta madrilenya del PP, Isabel Díaz Ayuso.

ARXIVAT A:
PSOE
Anar al contingut