Hallstatt és considerat un dels pobles més bonics d'Europa
Hallstatt és considerat un dels pobles més bonics d'Europa (Pexels)

El mur de Hallstatt: la mesura d'un poble austríac per evitar els selfies dels turistes

El veïns de Hallstatt, un poble de la regió austríaca de Salzkammergut, es queixen de la quantitat de visitants que reben cada any i del seu comportament

RedaccióActualitzat

Són molts els indrets que en els últims temps han hagut de limitar l'accés a tots aquells turistes que volien fer-se fotos. L'últim exemple el trobem a Hallstatt, un petit poble austríac.

Cada any, la localitat, considerada Patrimoni de la Humanitat des del 1997, rep més d'un milió de persones, que visiten l'indret per fer-se fotos des dels seus miradors. Però, durant uns dies, tots aquells que s'hi van apropar van topar-se amb un obstacle: un mur de fusta.

 

 

Un gest simbòlic

L'objecte va sorprendre els turistes, però no va durar gaires dies dret. La tanca ja no hi és, tot i que mitjans locals asseguren que l'Ajuntament medita col·locar-hi un cartell perquè la gent es conscienciï de la molèstia que pot arribar a causar als veïns.

El poble pateix cada dia l'incivisme de la gent, que, a banda de fer-se fotos, també fa volar drons i fa servir lavabos sense permís. L'alcalde de Hallstatt, Alexander Scheutz, explica que "els veïns volen que els deixin en pau" i que la seva obligació és "vetllar per la seva tranquil·litat". "La gent sembla no ser conscient que hi ha gent vivint al poble", afirma.

L'afluència de visitants és tan gran que, fins i tot, el municipi ha establert límits per a cotxes, 450, i autobusos, 54, tot i que l'acostumen a superar durant l'any.

Hallstatt, el poble de "Frozen" replicat a la Xina

Aquest poble austríac, situat a la regió muntanyosa de Salzkammergut, és considerat un dels més bonics d'Europa. La seva bellesa és tan gran que, fins i tot, ha inspirat la ciutat d'una de les pel·lícules més famoses de Disney dels últims temps: "Frozen".

I no només ha estat replicat en el món del cinema. A la Xina van quedar captivats per l'encant que desprèn l'indret i, a la província de Canton, al sud del país, van decidir construir una rèplica del poble copiant l'estil de les cases, les places i, fins i tot, l'església.

Anar al contingut