Construït fa 2.000 anys, el Colosseu va ser l'amfiteatre més gran de l'imperi romà (REUTERS/Remo Casilli)

El Colosseu, infestat de rates: pla de xoc de l'Ajuntament de Roma per combatre-les

La ciutat en culpa l'augment de turistes i de les temperatures, i ha optat per intensificar la neteja en les zones verdes i el clavegueram de la zona

Redacció/ReutersActualitzat

L'Ajuntament de Roma s'ha posat les piles després de veure com molts turistes publicaven imatges a les xarxes socials amb rates deambulant pel voltant del Colosseu, la gran icona de la ciutat.

El consistori ha assegurat que està prenent mesures per fer front a la plaga. La regidora de Medi Ambient i Residus, Sabrina Alfonsi, ha explicat que entre divendres passat a la nit i dissabte a primera hora es va posar en marxa una "intervenció especial" per garantir que la gent pogués passejar amb seguretat per un dels indrets turístics més visitats d'Itàlia.

Segons ha explicat l'Ajuntament, l'operació continuarà amb la neteja de les clavegueres i de les zones verdes que envolten el Colosseu, així com amb la col·locació de trampes per mirar d'atrapar aquests animals. Una actuació, afegeixen, que es farà tant a dins com a fora del recinte.

Tal com es recull en el mateix comunicat, a la ciutat hi ha al voltant de 7 milions de rates. O el que és el mateix, 2,5 per cada habitant.

Turistes + calor = més rates

Alfonsi ha justificat la plaga assegurant que l'augment de turistes que s'acumulen a la Ciutat Eterna aquest estiu, juntament amb una onada de calor, ha provocat un augment de les escombraries, que ha afavorit la proliferació dels rosegadors.

En concret, segons explica la regidora en declaracions recollides per El Corriere della Sera, aquesta "gran quantitat de residus, principalment ampolles de plàstic", ha quedat escampada per "tots els espais que envolten l'amfiteatre, especialment a les zones verdes, les zones exteriors d'ombra, sota els arbres".

Una situació que queda reflectida en aquestes imatges publicades pel mateix diari:

Aquest dimarts, una comissió constituïda expressament per a l'ocasió va inspeccionar la zona presencialment. Hi havia, entre d'altres, la directora del parc del Colosseu i la del servei de Jardineria, a més de tècnics experts en el control de plagues.

Així mateix, l'Ajuntament ha posat en marxa una taula de seguiment de les actuacions, que ja avancen que s'allargaran en el temps.

De fet, fa anys que Roma manté una batalla contra les escombraries que s'amunteguen sovint a la ciutat, moltes vegades al costat mateix de contenidors completament desbordats.

Construït fa 2.000 anys, el Colosseu va ser l'amfiteatre més gran de l'imperi romà i va acollir lluites de gladiadors, execucions i caceres d'animals.

ARXIVAT A:
PatrimoniItàlia
Anar al contingut