Handbol

El Barça Borges venç el Naturhouse La Rioja 25-30 i conquereix la Lliga Asobal cinc anys després

El Barça Borges ha conquerit la Lliga Asobal cinc anys després. L'equip blaugrana només necessitava un punt per proclamar-se campió però finalment s'ha acabat imposant a la pista del Naturhouse La Rioja per 25-30 i ha aconseguit així obtenir un títol llargament desitjat. I és que amb aquesta fita els culers posen punt final al regnat del totpoderós Ciudad Real -campió de les quatre últimes temporades- i recuperen el tron de l'handbol estatal. Gràcies a aquest èxit, els de Xavi Pascual podran preparar amb tota la tranquil·litat del món la Final Four de Colònia.

Actualitzat
La mateixa setmana que l'equip de Pep Guardiola es proclamava campió de Lliga, el Barça Borges de Xavi Pascual ha tornat al lloc més alt de l'handbol estatal. Després de cinc anys de sequera, el conjunt blaugrana ha conquerit l'Asobal per la porta gran: acabant amb el domini del Ciudad Real i poc abans de lluitar per la Lliga de Campions.

I l'esquadra catalana ho ha fet aprofitant la primera ocasió que se li presentava. És a dir, derrotant a domicili el Naturhouse La Rioja per 25-30. Els blaugranes han sortit decidits a sentenciar l'enfrontament i, a partir d'una enorme intensitat defensiva, han deixat el rival sense arguments. Els de "Jota" González han estat lents i han comès moltíssims errors en atac, fet que ha permès als barcelonistes córrer al contracop i situar-se ràpidament amb un avantatge pràcticament decisiu (4-10).

Enmig d'aquest festival, Juanín García ha superat el rècord de gols anotats a l'Asobal i que, fins al moment, posseïa Mateo Garralda amb 1.788 gols. El lleonès és ara el màxim golejador de la història amb 1.793 dianes. El bloqueig mental dels locals ha estat total i les facilitats brindades als catalans, incomptables. S'ha arribat al descans amb un 8-15 que deixava el duel sentenciat.

A la segona meitat, els de La Rioja han guanyat en agressivitat i han ofert més resistència. El seu major encert i l'augment en la intensitat del joc han obligat el Barça a treballar més els atacs i a esforçar-se més en defensa, encara que mai han posat en perill el triomf culer.

El conjunt blaugrana ha conservat la diferència entre els vuit i els set gols (14-22; 18-26; 20-27) i només al final, amb el lògic relaxament dels jugadors culers, el resultat s'ha reduït fins al definitiu 25-30. Amb aquest triomf, el Barça Borges suma el seu divuitè títol de Lliga.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut