Edifici de la Facultat de Medicina de la UdG
L'estudiant, que hauria estat víctima de tocaments, ho ha denunciat als Mossos (ACN/Xavier Pi)

Denuncien un professor de la UdG per agressió sexual a un estudiant

El docent de la Facultat de Medicina i Infermeria hauria fet tocaments a la víctima, que ho ha denunciat als Mossos

RedaccióActualitzat

El col·lectiu feminista Les Metzines i l'Organització Juvenil Socialista han denunciat públicament aquest dimecres un cas d'agressió sexual a la Universitat de Girona (UdG).

Segons diuen en un comunicat conjunt, el juny de l'any passat un professor de la Facultat de Medicina i Infermeria hauria agredit sexualment un estudiant, fent-li tocaments.

L'agressió hauria passat en el marc d'una activitat de "context universitari" i en un edifici de la UdG. La víctima ho va posar en coneixement de la universitat, que el va instar a denunciar a la policia.

L'alumne ho va denunciar als Mossos d'Esquadra i no ha tornat a tenir contacte amb el docent fins fa poc, quan l'havia d'avaluar.

La víctima s'hauria sentit violentada per la situació i va contactar amb les entitats, que van demanar a la universitat que actués.

Segons les entitats denunciants, la UdG va decidir llavors apartar el docent de l'activitat avaluativa de l'alumne, però denuncien que no ha fet cap acompanyament a la víctima i que, a més, el professor ha continuat exercint amb normalitat durant tot aquest temps.

Edifici de la facultat de Medicina de la UdG, on hauria tingut lloc l'agressió
Edifici de la Facultat de Medicina de la UdG, on hauria tingut lloc l'agressió (ACN/Xavier Pi)

La UdG defensa la seva actuació

Per la seva banda, la Universitat de Girona ha emès un comunicat en el qual defensa que els casos de violència i assetjament "s'han de tractar amb el màxim rigor i contundència, però també amb respecte i garanties per a totes les parts".

En aquest sentit, el centre assegura que els protocols interns exigeixen "confidencialitat respectant sempre el principi de presumpció d'innocència".

Afegeixen que des del moment en què van conèixer el cas van oferir acompanyament i suport a la persona afectada. Tot i això, apunten que en els casos en què s'hagi interposat una denúncia a la policia, la universitat està obligada a "inhibir-se pel que fa a mesures administratives" fins a la seva resolució:

"Les universitats s'han de cenyir al marc legal establert i no poden emprendre les accions que aquests col·lectius demanen, per tal de preservar els drets de totes les persones que es puguin veure implicades en un fet d'aquesta tipologia".

A més, afirmen que fan un seguiment actiu dels casos i que tenen "els mecanismes adequats per aplicar-los quan sigui necessari".
 

Més agressions a la UdG

Aquest no és el primer cas que afecta la UdG. Al febrer la Plataforma Feminista de la UdG i Les Metzines van denunciar públicament dos casos d'assetjament sexual per part d'un professor de màster de la Facultat d'Educació i Pedagogia el 2020. El docent va admetre haver fet proposicions sexuals a les dues alumnes, però va negar haver-les assetjat.

El 2022 també es va fer pública una denúncia contra un professor de Medicina per fer comentaris obscens a les seves alumnes i, fa uns anys, una altra contra un professor de Filosofia.

Els dos col·lectius han convocat una assemblea aquest divendres al matí a les grades del Campus Centre per "donar resposta" a l'agressió.

 

ARXIVAT A:
Agressió sexual
Anar al contingut