La UdG obre un expedient arran de la denúncia d'assetjament per part d'un professor a una alumna de màster
La UdG obre un expedient arran de la denúncia d'assetjament per part d'un professor a una alumna de màster (ACN)

Denuncien un cas d'assetjament sexual per part d'un professor de la UdG

La Universitat de Girona ha obert un expedient per estudiar-ne el cas que han fet públic aquest dimecres dos col·lectius feministes

RedaccióActualitzat

La Universitat de Girona (UdG) ha anunciat que obre un expedient per estudiar el cas d'un possible assetjament sexual per part d'un professor a una alumna de màster.

A través d'un comunicat, la UdG ha explicat que l'equip de direcció va començar a treballar en el cas des del mateix moment en què ho va conèixer. 

En aquest sentit, l'escrit especifica "el compromís ferm" que té la universitat per erradicar qualsevol comportament masclista, i per això avisa que "utilitzarà tots els mecanismes disponibles al seu abast". A més, afirmen que des de la Unitat d'Igualtat hi ha el compromís d'"atendre i acompanyar les víctimes".
 

El cas s'ha fet públic aquest dimecres

Tot i que el cas l'han denunciat aquest dimecres els col·lectius de Les Metzines i la FAC, Plataforma Feminista de la UdG, els fets es remunten al 2020, quan un professor del Màster en Ensenyament de l'Espanyol i el Català com a Segones Llengües hauria proposat diverses vegades a una alumna mantenir relacions sexuals.

A l'escrit que les plataformes han penjat per les parets de la UdG i han difós a la xarxa social X, s'hi relata que durant una reunió per parlar del treball final de màster (TFM), el docent li va dir a l'alumna "com a mínim tres vegades" si volia "acabar al llit amb ell".

Més tard, quan la noia va arribar a casa i li estava explicant als seus companys de pis el que li havia passat, el professor li va enviar un correu electrònic des del seu compte de la UdG, dient si li donava el seu número per "molestar-la".

El comunicat recull que el docent, com a professor de l'estudiant --ara ja exalumna-- tenia "responsabilitat directa en l'avaluació de la seva nota per a l'assignatura".

També relata que, tres anys més tard, la noia va explicar la situació que havia patit a la coordinadora del màster, i que aquesta li va respondre que no podia fer-hi res, perquè "és l'alumna la que ha de denunciar els fets al protocol".

Amb tot, segons aquestes associacions feministes, el protocol per evitar casos d'assetjament a la UdG permet que qualsevol que tingui coneixement d'un possible cas el pugui elevar a la Unitat de Gènere de la universitat:

"Que quan ella va exterioritzar els fets a una responsable rebés aquesta resposta mostra una de les moltes incongruències i mancances que té aquest protocol, així com les confusions que genera a l'hora de denunciar."

"No és el primer cas"

Les Metzines i la FAC també asseguren en el comunicat que el motiu que els ha portat a denunciar aquest cas "públicament i anònimament" és que no és la primera vegada que es pateix "violència patriarcal" a la UdG.

Expliquen que fa uns anys ja va passar amb un professor de filosofia. En aquell moment, "tot i que les alumnes presentessin proves", afirmen que "la UdG va emetre un veredicte que blindava al professor" i "avui continua donant classes".

També apunten que va succeir el mateix amb un altre docent --en aquest cas, de la facultat de Medicina-- de qui diverses alumnes també van denunciar-ne "casos de presumpte assetjament sexual".

 
ARXIVAT A:
Assetjament sexual
Anar al contingut