Barcelona

Cinc vols de British Airways i EasyJet cap a Londres i Liverpool es cancel·len a causa del temporal

Les complicacions en el transport aeri continuen aquest divendres a causa del temporal que afecta Europa. Al matí s'han cancel·lat cinc vols que havien d'enllaçar els aeroports catalans i britànics. British Airways s'ha vist obligada a cancel·lar tres vols, dos d'anada i un de tornada cap a l'aeroport londinenc de Heathrow. També EasyJet n'ha anul·lat un d'anada i un de tornada cap a Liverpool. Això, després que la nit d'aquest dijous el Regne Unit ha patit la nit més freda de l'hivern, amb temperatures inferiors als 20 graus sota zero.

Actualitzat
Volar a les illes Britàniques continua sent un problema. Les companyies British Airways i EasyJet han cancel·lat cinc dels seus vols de diverses rutes amb sortida i arribada de l'aeroport del Prat que havien d'enllaçar aquest divendres als aeròdroms de Londres-Heathrow i de Liverpool.

Fonts de l'aeroport de Barcelona han informat que British Airways ha suspès dos vols amb destí Londres-Heathrow que tenien previst el seu enlairament abans de les 11.00 hores, a més d'un vol en direcció al Prat que no ha pogut sortir de l'aeroport londinenc.
 
De la seva banda, EasyJet ha cancel·lat dos vols: un amb destí a l'aeroport de Liverpool que havia de sortir de Barcelona també cap a les 11.30 hores, i un altre vol que havia de fer el trajecte contrari, i que se sumen als més de 80 que aquesta companyia ha suspès els últims dies per problemes relacionats amb el temporal de neu que afecta Centreeuropa.

A més, a l'aeroport del Prat hi ha hagut retards per volar a Brussel·les, Düsseldorf i Almeria, tot i que de moment són de menys d'una hora de mitjana.

La capital britànica és la més afectada pel mal temps i les baixes temperatures, que aquest dijous a la nit han arribat als 20 graus sota zero. De fet, la companyia aèria de baix cost EasyJet ha anunciat la cancel·lació de més de 30 vols a diverses destinacions, cosa que situaria el nombre d'anul·lacions en prop de mig miler en una setmana.

Per la seva banda, British Airways ha advertit de nous retards, després que aquest dijous van cancel·lar 113 vols a Heathrow i 36 a Gatwick. Els aeroports de Southampton, Birmingham, Stansted, Cardiff i Luton han reobert després que tanquessin per la neu.

A diferència d'aquest dijous, els vols cap a París no s'han anul·lat i tampoc s'hi han registrat retards aquest divendres. De fet, França espera recuperar la normalitat, després que aquest dijous l'aeroport de París Orly va estar tancat durant bona part del matí a causa dels 15 centímetres de neu que tenien les seves pistes. Tot i que el trànsit aeri ja va quedar restablert durant el dia, la jornada es va tancar amb vols suspesos i d'altres amb forts retards.

D'altra banda, el fet que de tot Europa només els aeroports de París i Londres hagin tingut problemes ja ha aixecat polseguera. Grups empresarials i polítics de l'oposició han criticat la "vulnerabilitat" del sistema de subministrament energètic del país i han demanat la construcció de més instal·lacions subministradores de gas tant per a ús domèstic com industrial.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut