Madrid

L'onada de fred polar dificulta la circulació en més de 70 carreteres de 17 províncies

El temporal de neu afecta amb virulència la Península. Al conjunt de l'estat espanyol hi ha deu comunitats en alerta per risc important de nevades i baixes temperatures. La neu, la pluja i el gel compliquen la circulació en més de 2.000 quilòmetres de carretera de 17 províncies de tot Espanya i s'han hagut de tancar nou ports de muntanya a l'Aragó, Cantàbria, Navarra, Galícia i Andalusia. A Granada, una dona de 76 anys ha mort a conseqüència del temporal.

Actualitzat
L'onada de fred polar que assota la Península dificulta la circulació en més de 70 trams de carreteres -30 de la xarxa principal- de 17 províncies diferents, i és especialment complicat desplaçar-se per les vies de Terol. A més, 9 ports de muntanya han quedat tancats i en 22 més són obligatòries les cadenes.

Pel que fa a les pluges, una dona de 76 anys ha mort ofegada a la seva casa de Valderrubio, a Granada, a causa de la crescuda d'un riu que passa per la localitat i que ha inundat el poble. Encara que ha estat rescatada amb vida pels bombers, ha mort abans d'arribar a l'hospital.

Recomanacions per conduir


Davant l'alerta per l'onada de fred, el Ministeri de Foment ha distribuït 6.000 tones de sal i 800.000 litres de salmorra a la xarxa de carreteres de l'Estat durant les últimes hores. A més, el govern recomana a Madrid i Barcelona utilitzar el transport públic per desplaçar-se i desaconsella agafar el cotxe.

Si és imprescindible viatjar per carretera, la Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l'Interior recomana estar molt atent i tenir especial cura amb les plaques de gel, informar-se de la situació meteorològica i de l'estat de les carreteres, revisar el vehicle i atendre les recomanacions de Trànsit. A més, cal tenir la precaució d'omplir el dipòsit de gasolina i portar cadenes. També és útil portar roba d'abric i un telèfon mòbil amb bateria de recanvi i / o un carregador d'automòbil.

Es recomana mantenir la distància de seguretat amb el vehicle precedent, i, en cas de gel o neu a la calçada, no fer avançaments, tret que es tracti de vehicles extremament lents i que es disposi de molt espai lliure al davant, fer-se veure mitjançant la utilització correcta de l'enllumenat i circular pel carril dret.

En cas de quedar atrapat a la neu, s'aconsella quedar-se al cotxe amb la calefacció posada i renovar l'aire cada cert temps, i vigilar que el tub d'escapament no estigui obstruït per evitar que els gasos penetrin a l'interior del vehicle. Llevat que la situació sigui insostenible, el millor és demanar ajuda i esperar que arribi.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut