Londres

La neu i el fred causen greus problemes de mobilitat a mig Europa

L'onada de fred i neu que afecta bona part d'Europa està comportant problemes importants de mobilitat. A la Gran Bretanya els gruixos de neu provoquen retards i cancel·lacions de vols a gairebé tots els aeroports. També hi ha problemes en el trànsit ferroviari i per carretera. A França, les nevades que han afectat l'oest del país avancen cap a l'est i amenacen el trànsit rodat, ja que s'ha prohibit la circulació dels camions per vies dels departaments de Bretanya i Normandia.

Actualitzat
Problemes per circular per les carreteres, alguns aeroports i centenars d'escoles tancades. Feia anys que no nevava tant al Regne Unit com aquests dies. El servei meteorològic apunta que s'hi han arribat a acumular gruixos de fins a 40 centímetres.

L'aeroport londinenc de Gatwick és tancat des de dilluns al vespre i s'hi han hagut de suspendre 243 vols i desviar-ne altres 15 a diferents aeròdroms. A l'aeroport de Heathrow, en canvi, continua l'activitat, però hi ha cancel·lacions i retards. La neu també està provocant trastorns en els transports públics de la capital britànica. S'ha reduït la circulació dels trens i algunes línies de metro han deixat de funcionar.

A Manchester i Liverpool, han pogut reobrir els aeroports, després que dilluns es van veure obligats a deixar d'operar. Els aeroports de Birmingham i Southampton també han tingut nombroses cancel·lacions. La gran quantitat de neu caiguda va obligar alguns ciutadans a canviar el seu sistema de transport habitual per un altre.

Els termòmetres han arribat a Alemanya fins als 20 graus sota zero. En alguns aeroports, els operaris han hagut de descongelar, literalment, els avions perquè poguessin enlairar-se. A banda del trànsit aeri, el fluvial també té incidències. El canal Elba-Lübeck ha estat tancat per l'aparició d'enormes plaques de gel que impedeixen el pas dels vaixells. Almenys nou persones, totes indigents, han mort al país com a conseqüència de les baixes temperatures.

A Polònia, les baixes temperatures han deixat imatges tan espectaculars com la del riu Vístula, cobert per una enorme capa de gel. L'aeroport de Breslau continua funcionant, però amb alguns problemes.

Centenars de vols cancel·lats

El mal temps ha deixat centenars de passatgers sense poder arribar al seu destí. Aena ha informat que fins a les 16.30 hores d'aquest dimecres s'han cancel·lat 75 dels 207 vols que havien de sortir des d'Espanya fins als aeroports britànics de Gatwick, Stansted, Heathrow, Birmingham i Manchester. Des del Regne Unit, només han pogut aterrar a pistes espanyoles 32 avions. Els retards poden arribar a les sis hores.

Una de les aerolínies més afectades és EasyJet, que ha cancel·lat 66 vols entre Barcelona, Madrid, Màlaga, Alacant i el Regne Unit. A més, la companyia ha hagut de suspendre també algunes rutes a aeroports alemanys, francesos i italians i amb destí o origen al Regne Unit.

Aquestes cancel·lacions s'afegeixen a les de dies anteriors, fet que ha provocat que moltes persones faci hores, i fins i tot dies, que esperen poder agafar un avió.

EasyJet demana als passatgers que, abans d'anar als aeroports, consultin al seu web la situació del vol i es compromet a oferir allotjament a tots els afectats fins que es vagin solucionant els problemes.
Anar al contingut