Barcelona té 5 dels 10 millors restaurants "gourmets i casuals" d'Europa
El restaurant Estimar, de Rafa Zafra, ha rebut el premi al millor restaurant casual d'Europa (@EstimarZafra)

Barcelona té 5 dels 10 millors restaurants "gourmets i casuals" d'Europa

Es publica la llista d'Opinated About Dining i el restaurant Estimar ocupa el primer lloc

RedaccióActualitzat

Opinated About Dining ha publicat la seva llista amb els 200 millors llocs d'Europa "gurmets i casuals" i Barcelona és la ciutat més ben situada del continent. Segons aquesta llista, Estimar, el restaurant liderat per Rafa Zafra i dedicat al peix, és el millor restaurant del 2018 per menjar bé sense gaires formalismes. El restaurant, situat en un estret carrer del barri del Born de Barcelona, manté aquesta posició que ja va guanyar l'any passat.

Entre les deu primeres posicions d'aquesta llista, hi ha quatre restaurants més de Barcelona ciutat, tres dels quals són els "altres" restaurants de cuiners famosos per un altre projecte. Aquest és el cas d'Al Kostat (tercera posició), el restaurant informal que Jordi Vilà té a la fàbrica Moritz. Dins del mateix edifici, hi ha l'Alkimia, que té una estrella Michelin. Els altres dos són la Bodega 1900 (setena posició) que forma part del grup d'Albert Adrià, cuiner de l'Enigma i Tickets. El Dos Pebrots, restaurant d'Albert Raurich que també dirigeix el Dos Palillos, és el número 10.

El Quim de la Boqueria està en cinquena posició, i el seu competidor dins del mateix mercat de la Boqueria, el Pinotxo, és el número 37.


Quatre restaurants més entre els 20 primers

En onzena posició hi ha el Compartir, el restaurant obert el 2012  a Cadaqués per l'equip que més tard va liderar el Disfrutar de Barcelona. El Suculent del Raval, Cal Pep del Born i el Gresca, del cuiner Rafa Peña, se situen tots abans de la posició 20. Altres bars i restaurants que han entrat a la llista dels millors 200 locals europeus "casuals i gurmets" són Can Vallès (30 posició), al carrer Aragó, Tapas 24, del carrer Diputació, situat en la posició 43. La Cova Fumada (46) de la Barceloneta, el Bar Mut (58), Paco Meralgo (61), Cañete (72) i el Mont Bar (92) se situen entre els 100 primers.

Opinated About Dining és una publicació en línia que cada any publica diverses llistes amb el que, segons el criteri dels seus crítics, són els millors restaurants del món. Són llistes de més de cent restaurants cada una organitzades per continents i temes. Entre les categories hi ha "restaurants amb millor tradició -on Rias de Galicia estava en posició 8- o "milors restaurants del continent".

La web es va crear el 2007 per Steve Plotnicki, un novaiorquès que no li agradaven les llistes que hi havia al mercat. A través de la seva web, els crítics potencials poden enviar l'opinió sobre restaurants que hagin tastat i l'equip d'Opinated About Dining n'escollirà la validesa segons el criteri demostrat pel crític. A més, no totes les crítiques acceptades tenen el mateix valor, són els crítics més experimentats els que fan valer més la seva opinió.

ARXIVAT A:
Gastronomia
Anar al contingut