Un càmping de Roses, a l'Alt Empordà
Un càmping de Roses, a l'Alt Empordà, té els bungalous buits

Anul·lacions de turisme estranger a càmpings i hotels per l'augment de casos de Covid

Els càmpings, amb clientela sobretot europea, han registrat un 30% de cancel·lacions des que la Unió Europea ha pintat Catalunya de vermell

Actualitzat

Des de principis de juliol, un degoteig constant d'anul·lacions de reserves a causa de l'augment de contagis de Covid, preocupa el sector turístic. Als càmpings, l'ocupació, que era del 60% o el 70%, ha passat a estar entre el 30 i el 40%.

A Catalunya hi ha una oferta de 300.000 places de càmping, sobretot destinades al visitant europeu, especialment neerlandesos, belgues, francesos i alemanys. Aquest mes el sector dona per perdut el turisme internacional per la mala evolució de la pandèmia i totes les esperances estan en una millora de la situació a partir del mes d'agost.

Miquel Gotanegra, president de la Federació Catalana de Càmpings, explica que, tot i que el juliol no és un mes de temporada alta, sí que hi ha estades molt llargues de clients anglosaxons. Molts d'aquests han anul·lat les reserves. Gotanegra ho atribueix a les restriccions.

"Al client europeu no li agrada la situació, els incomoda que hagin de fer quarantenes i PCRs. Aquestes coses fan que hi hagi un percentatge d'anul·lacions molt important."

Com és el cas de l'Alt Empordà, on el gran gruix del turisme és estranger i estan tenint moltes anul·lacions des que la Unió Europea ha pintat Catalunya de vermell. Ho ha recollit un equip de TV3 al reportatge següent:


El president de la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Restauració de Catalunya, Santiago Garcia Nieto, demana que s'inverteixi en campanyes per explicar als clients estrangers que Catalunya és un destí segur i posa l'esperança en la resta de la temporada, de l'agost fins a l'octubre.

"El que esperem per al mes de juliol no té a veure amb els mesos d'agost, setembre i octubre, perquè les notícies que han sortit de posar en zona de risc Catalunya per part de, no només el Regne Unit, sinó ara Bèlgica i Alemanya, fan molt de mal."

El sector hoteler també demana que es mantinguin els ERTOs de força major per garantir la supervivència de moltes empreses.

 

ARXIVAT A:
TurismeCovid-19
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut