Entrada d'urgències de l'hospital de Figueres
Entrada d'urgències de l'hospital de Figueres (ACN/Gemma Tubert)

Augmenten els ingressos hospitalaris i els malalts a l'UCI pels contagis disparats

Hi ha 31 persones més ingressades, 575 en total, i 12 nous crítics a l'UCI

Actualitzat

Els indicadors de contagi de la Covid continuen disparats i això comença a tenir conseqüències en el nombre d'hospitalitzats. Aquest dimarts hi ha 31 persones més ingressades que dilluns, amb un total de 575. També augmenten els malalts en estat crític a les unitats de cures intensives: n'hi ha 12 més, i ja arriben a 133.

Mentrestant, la velocitat de contagi arriba fins al 3,3: cada persona infectada en contagia ja tres més. La pujada és imparable, ja que fa 24 hores era de 2,99.

L'última setmana analitzada amb dades tancades, la que va del 26 de juny al 2 de juliol, se superen els 25.000 contagis, cinc vegades més que la setmana anterior. Això s'ha traduït en un índex de risc de rebrot també molt alt: se situa a 1,281.

El BIOCOM preveu que s'infectin 1 de cada 40 joves simultàniament:

 

Augmenten els ingressos als hospitals

Els hospitals ja noten un increment de visites a urgències i un lleuger augment dels ingressos. Mentrestant, continua la vacunació.

El 40% de la població ja està vacunada completament, però entre els joves aquest percentatge és molt baix. Només entre un 3% i un 13%, segons les edats.

La majoria de joves contagiats són atesos als CAP, que ja estan desbordats, i ara el col·lapse arriba als rastrejadors. El protocol que segueixen s'ha simplificat davant del canvi en la situació de la malaltia i la tipologia de contagis.

A partir d'ara, als contactes de positius que estiguin completament vacunats no se'ls farà cap test ni tampoc hauran de fer quarantena. Els rastrejadors mantindran les trucades als positius, tot i que seran més curtes, i als seus contactes només se'ls trucarà el primer dia de quarantena.


Risc alt o molt alt a la majoria de regions sanitàries

El mapa de risc a les regions sanitàries de Catalunya s'ha tenyit de vermell i granatós. Si fa dues setmanes la majoria de regions sanitàries tenien un risc molt baix o mitjà, ara el risc s'ha generalitzat.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut