Amàlia, la princesa dels Països Baixos que vol fer vida normal però viu reclosa al palau

La princesa i hereva de la corona no surt de casa si no és imprescindible per motius de seguretat

RedaccióActualitzat

La princesa dels Països Baixos sap bé que la seva vida no és com la de la resta de noies de 18 anys. Va amb el càrrec passejar-se dins un carruatge amb els pares pels carrers de la Haia.

Però Caterina-Amàlia vol fer una vida com més normal millor i va a la Universitat d'Amsterdam, tot i que l'acompanyen almenys dos guardaespatlles controlant-ho tot uns metres enrere.

També volia viure en un pis d'estudiants. Però ja no pot fer res d'això, ni passejar pel carrer, ni viure fora de palau. Només surt per anar a classe. Els serveis de seguretat sospiten que està en el punt de mira de grups de crim organitzat per segrestar-la o atacar-la.

"Gairebé no surt de casa", explica la seva mare, la reina Màxima, a l'agència neerlandesa ANP.

"Naturalment ja no viu a Amsterdam i no pot sortir fora. Aquestes conseqüències són molt dures per a ella."

Caterina-Amàlia és ara al palau reial Huis ten Bosch, a la Haia.

La policia va detectar el nom de la princesa en grups de missatgeria de líders mafiosos. En aquests xats també apareixia el del primer ministre, Mark Rutte, i la seva seguretat també s'ha reforçat.

No hi ha més detalls oficials al voltant d'aquest afer, que no és del tot insòlit en aquestes contrades. A Bèlgica, recentment es va desarticular un suposat complot per segrestar el ministre de Justícia.

Tant els Països Baixos com Bèlgica són portes d'entrada a Europa de droga i darrerament s'hi ha intensificat la lluita policial. I hi ha qui llegeix els intents de segrestos o atacs com una represàlia de les màfies davant l'èxit de les operacions contra el narcotràfic. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut