Aèrees de Sao Leopoldo, on s'ha hagut d'evacuar milers de persones (Reuters / Diego Vara)

Almenys 13 morts, 5 desapareguts i milers d'evacuats pel pas d'un cicló pel Brasil

Ha deixat un rastre de destrucció al llarg de la costa a l'estat de Rio Grande do Sul, on milers de persones es van quedar sense llum i s'han hagut de tancar les escoles

El pas d'un cicló per l'estat de Rio Grande do Sul, al Brasil, ja ha provocat almenys 13 morts, entre els quals un nadó de 4 mesos, 5 desapareguts i milers de persones evacuades.

Els carrers de molts barris de Sao Leopoldo continuen inundats aquest dilluns (Reuters / Diego Vara)

El cicló, acompanyat de pluges torrencials i vents de més de 80 quilòmetres per hora, ha deixat un rastre de destrucció al llarg de la costa, amb nombroses esllavissades, talls de llum i de carreteres i molts barris aïllats.

Veïns de Sao Leopoldo evacuats en un gimnàs municipal aquest dilluns (EFE / Gustavo Mansur / Palacio Piratini )

Més 4.500 persones han estat evacuades i l'exèrcit s'ha mobilitzat en les tasques de salvament i recerca dels desapareguts, que les últimes hores han de passat de 15 a 5.

Veïnes de Caraa davant el que queda de casa seva (Reuters / Diego Vara)

Divendres a primera hora del matí, Rio Grande do Sul es va veure afectat per tempestes i forts vents que van provocar greus inundacions en diverses poblacions.

Un cotxe arrossegat fins al cementiri de Caraa (Reuters / Diego Vara)

El pas d'un cicló extratropical extrem que va deixar aïllades localitats senceres també va provocar la suspensió de les classes i la cancel·lació de milers de vols.

Els serveis d'emergència han ajudat a evacuar els veïns de les poblacions inundades (EPTV)

Unes 250.000 llars o empreses es van quedar sense electricitat durant hores, segons la companyia elèctrica del país. També van morir més d'un miler de caps de bestiar.

Cases ensorrades a Novo Hamburgo aquest dilluns (AFPTV)

Els últims anys el Niño ha agreujat el canvi climàtic al Brasil i ha provocat impactes negatius en la producció i la vida diària tant a les zones urbanes com rurals, segons els experts, amb hiverns cada cop més freds i estius cada cop més càlids.

Encara hi ha almenys 5 persones desaparegudes (AFPTV)

 

ARXIVAT A:
BrasilCrisi climàticaInundacions
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut