Així serà Sant Jordi a Barcelona: 11 espais perimetrats amb control d'accés

Els recintes tindran control d'aforament i mesures de seguretat en un Sant Jordi "descentralitzat" i "descongestionat"

Actualitzat

La Cambra del Llibre de Catalunya, el Gremi de Llibreters i el Gremi de Floristes han presentat aquest dilluns els detalls de la celebració de Sant Jordi 2021 a Barcelona.

La diada se celebrarà aquest any al carrer amb parades de llibres i roses, amb limitacions i mesures de seguretat. La Generalitat ha aprovat al Procicat un pla per a tot Catalunya que preveu que les parades siguin exclusivament de professionals, en zones perimetrades i amb un control d'accés.

Hi haurà 180 parades de llibres i roses a la ciutat de Barcelona, distribuïdes en 11 grans espais perimetrats i amb control d'accés:

- Passeig de Gràcia, entre ronda Sant Pere i carrer Aragó
- Passeig Lluís Companys
- Jardinets de Gràcia
- Plaça Reial
- Plaça de Valdívia (les Corts)
- Plaça de la Vila (Gràcia)
- Plaça de Sarrià (Sarrià)
- Jardins Centelles del Palau Macaya (Eixample)
- Plaça Universitat
- Plaça Orfila (Sant Andreu)
- L'espai entre la Rambla i els carrers Pallars, Llacuna i Pujades del Poblenou.

Són llocs emblemàtics de la ciutat, que poden ser perimetrats amb facilitat, ser evacuats en cas d'emergència.

A l'accés hi haurà gel hidroalcohòlic i es vetllarà perquè tothom entri amb mascareta. Hi haurà un sentit únic d'entrada fins a la sortida i les parades estaran separades físicament.

Els escriptors podran firmar llibres als 31 espais que s'han habilitat amb aquesta finalitat dins dels recintes, en un Sant Jordi "descentralitzat i descongestionat". Tots els espais tindran personal format en controls d'aforament i en l'entorn Covid.

A més a més hi haurà 490 parades davant dels establiments de llibreries i floristeries.


"Esponjar" Sant Jordi

A l'acte de l'Ateneu Barcelonès hi han assistit la consellera de Cultura en funcions, Àngels Ponsa; el tinent d'alcalde de Cultura, Joan Subirats, i representants dels gremis de llibreters i de floristes.

Subirats ha dit: "Estem fent uns esforços insòlits a tot Europa per una diada cultural com la nostra. Hem de demostrar que la cultura és important".

Els llibres i les roses tornen al carrer el 23 d'abril (Carola López / ACN)

Ponsa ha posat en relleu "el treball en aliança" amb el sector del llibre i de la rosa per tirar endavant la diada. "Ha donat el seu fruït, pel mig hem patit molt, però tenim una setmana de Sant Jordi i posa en valor un sector fort i unit".

La consellera de Cultura ha recordat que les ciutats de Lleida, Girona i Tarragona també tenen un pla específic per celebrar Sant Jordi, en coordinació amb el Procicat.

El president de la Cambra del Llibre de Catalunya, Patrici Tixis, ha agraït que "Sant Jordi, els llibres i les roses tornin al carrer".

"Serà un Sant Jordi ordenat, amb controls d'aforament, serem molt escrupolosos perquè ningú prengui mal. Esperem que sigui un èxit per reforçar les llibreries i floristeries de proximitat. I, sobretot, que veiem l'essencialitat del llibre en paper, fonamental per a la salut emocional de tots."

La presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, Carme Ferrer, ha reconegut "l'esforç" del Departament de Cultura, l'Ajuntament de Barcelona i els consistoris dels municipis catalans "per fer que aquest Sant Jordi, més o menys, sigui normal".

Ferrer ha apuntat que s'han avançat les compres de Sant Jordi a les llibreries i anima els lectors a fer-ho per ajudar a "esponjar" el públic per Sant Jordi.

El president del Gremi de Floristes de Catalunya, Joan Guillén, ha dit que els establiments esperen vendre entre 3,5 i 4 milions de roses el 23 d'abril. "El 50% d'un any normal, però és un any de canvi i de futur, i per això són xifres especialment bones". Han creat la plataforma web somfloristes.com, per informar de la ubicació de les parades.

"Diem que aquest Sant Jordi és de les tres esses. La primera, la seguretat: hem pogut crear un pla segur i efectiu. La segona, sostenibilitat: les floristeries treballem amb productes naturals.  La tercera, la selecció: estem davant d'un gremi d'artesans, creatius, que utilitzen els seus coneixements per realitzar dissenys nous. Serà el primer Sant Jordi on el talent serà importantíssim".

ARXIVAT A:
CulturaSant Jordi
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut