Gent remenant llibres en una parada a Manresa, durant el Sant Jordi passat, que es va celebrar a l'estiu (ACN /Mar Martí)
Gent remenant llibres en una parada a Manresa, durant el Sant Jordi passat, que es va celebrar a l'estiu (ACN /Mar Martí)

Vistiplau per a Sant Jordi: podrà començar el 21 i allargar-se el cap de setmana

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, confirma un pla aprovat pel Procicat per celebrar Sant Jordi amb parades de llibres i roses

Actualitzat

Sant Jordi se celebrarà aquest any al carrer amb parades de llibres i roses. Ara bé, amb limitacions i totes les mesures de seguretat. La Generalitat ha aprovat al Procicat un pla que preveu que les parades siguin sobretot de professionals, en zones perimetrades i amb un control d'accés.

La consellera de Cultura en funcions, Àngels Ponsa, ha confirmat a "El matí de Catalunya Ràdio" que sobre Sant Jordi ja tenen un pla elaborat pel sector i les institucions, que ja té el vistiplau del Departament de Salut i Interior i està aprovat pel Procicat. No es descarta, però, que calgui incorporar-hi modificacions:

"Tenim el pla tancat. Està molt elaborat. El que passa és que és veritat que estem en unes circumstàncies de pandèmia que hi pot haver alguna variació en algun territori concret."


Ha explicat que hi haurà parades al carrer amb totes les mesures de seguretat com espais lliures, perimetrats amb controls d'accessos. Les parades seran sobretot de professionals i hi haurà un protocol específic pel que fa a la signatura d'autors.

"El format genèric són espais a l'aire lliure, perimetrats, amb control d'accessos i d'aforament. Això serà arreu del país, amb parades professionals tant pel que fa a llibres, editorials, com floristeries. I després hi ha un protocol específic per a la signatura de llibres i prioritzarem també les signatures sota demanda prèvia."


També ha explicat que es tracta d'un pla descentralitzador que s'adaptarà a les mides de les ciutats: una és Barcelona; l'altra, les ciutats de més de 5.000 habitants, i la tercera, les que tenen menys de 5.000 habitants, que representen el 80% dels municipis.

A Barcelona, hi podria haver fires controlades als jardins del Palau Robert i a la plaça Reial, i en trams del passeig de Picasso, la Diagonal i la rambla del Poblenou. També es tancaria un tram del passeig de Gràcia, començant pel que està més a prop de la plaça Catalunya.

Als pobles de menys de 5.000 habitants, també podran vendre roses i llibres entitats i associacions, però ho decidirà cada ajuntament.
Segons la consellera està previst que les activitats de Sant Jordi s'esponjaran: es poden fer actes des del dia 21 i allargar-se tot el cap de setmana.

Aquest any, recordem-ho, Sant Jordi cau en divendres.

"Esponjar l'activitat, això també dependrà de cada municipi com ho vulgui fer. Segurament iniciarem les celebracions ja el dia 21 i 22 i lògicament segur que el cap de setmana s'allargarà amb activitats a l'aire lliure."


Sobre el concert dels Love of Lesbian al Palau Sant Jordi aquest dissabte, Ponsa ha posat en valor la col·laboració de tots els festivals que han sumat energies per tirar endavant aquest concert, i ha explicat que això situa el país en el marc mundial de la recerca de la Covid en l'àmbit cultural.

 

ARXIVAT A:
Sant Jordi Literatura
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut