Madrid

Santiago Vidal: "Estan sancionant la meva conducta com a ciutadà"

El jutge de l'Audiència de Barcelona és entrevistat al programa ".CAT" el mateix dia que l'instructor del CGPJ proposa expulsar-lo de la judicatura per haver participat activament en la redacció d'un projecte de Constitució catalana

Actualitzat

El jutge de l'Audiència de Barcelona Santiago Vidal s'ha mostrat preocupat per la possible expulsió de la carrera judicial per haver redactat un esborrany de la Constitució catalana. En una entrevista al programa ".CAT" de TV3, Vidal ha dit que no esperava aquesta reacció i ha desitjat que "els criteris jurídics prevalguin per sobre dels criteris ideològics", tot i admetre que és "un ingenu".

En l'entrevista, Vidal ha lamentat que, en tot aquest cas, "no estan valorant ni analitzant ni sancionant la meva conducta jurisdiccional: estan sancionant la meva conducta com a ciutadà i això em preocupa".

A més, el jutge ha insistit que no té previst deixar la carrera judicial: "si no m'expulsen, jo continuaré sent jutge fins que em jubili". Tanmateix, com ja va fer aquest dissabte, no ha tancat la porta a un futur en la política: "pot passar, no dic que no", ha respost després d'apunta que "si m'expulsen, em plantejaré quina és la meva opció de futur".

L'instructor del CGPJ proposa expulsar-lo de la judicatura

L'instructor del Consell General del Poder Judicial que porta el cas de Santiago Vidal, Antonio Fonseca-Herrero, proposa l'expulsió de la carrera judicial del jutge de l'Audiència de Barcelona per participar en la redacció d'una constitució catalana, entre altres actes sobiranistes.

La proposta de sanció ha estat elevada per Fonseca-Herrero al ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que és el que haurà de prendre la decisió final a finals d'aquest mes. Fonseca-Herrero, responsable dels expedients disciplinaris als magistrats, considera que Vidal va incomplir els articles 417.6 i 417.14 de la Llei Orgànica del Poder Judicial formant part del grup de treball que ha elaborat una de les propostes de carta magna catalana.

Aquesta proposta de sanció coincideix amb la de la Fiscalia, que també va demanar expulsar Vidal de la carrera judicial com a responsable de dues faltes molt greus. El jutge català té ara un termini de vuit dies per presentar les seves al·legacions.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut