Barcelona

La fiscalia demana que expulsin de la carrera judicial Santiago Vidal per redactar un esborrany de Constitució catalana

La fiscalia demana la sanció disciplinària més greu possible per incomplir el deure de la fidelitat a la Constitució espanyola i a les lleis

RedaccióActualitzat

La fiscalia demana que s'expulsi de la carrera judicial el jutge de l'Audiència de Barcelona Santiago Vidal per haver participat en la redaccció d'una proposta de Constitució catalana.

La fiscalia demana la sanció disciplinària més greu possible per incomplir el deure de la fidelitat a la Constitució espanyola i a les lleis. També l'acusen de no complir la llei d'incompatibilitats.

Ara el promotor de l'acció disciplinària del Consell General del Poder Judicial ha de fer la seva proposta de sanció abans del 9 d'abril. Després serà el Consell General del Poder judicial qui decidirà.

Les proves de la defensa que va demanar el jutge Vidal van ser desestimades pel promotor de l'acció disciplinària en considerar-les inútils i impertinents.

Defensa del dret a la llibertat d'expressió

El jutge Vidal ja s'ha defensat apel·lant al seu dret a la llibertat d'expressió.

L'Associació Jutges per la Democràcia reclama al Consell General del Poder Judicial que arxivi la causa. L'associació rebutja que el consell fiscalitzi què fan els jutges fora de la seva feina..

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut