L'acusat d'abusar sexualment de deu menors a Arbúcies. Foto del judici a l'Audiència de Girona
L'acusat d'abusar sexualment de deu menors a Arbúcies. Foto del judici a l'Audiència de Girona

49 anys per a un veí d'Arbúcies per agredir sexualment menors de famílies vulnerables

El tribunal conclou que el condemnat actuava seguint un patró oferint-se a fer classes particulars gratuïtes a menors de famílies en situació precària

Redacció/ACNActualitzat

L'Audiència de Girona ha condemnat a 49 anys de presó un veí d'Arbúcies que afrontava una pena de 81 anys acusat d'abusar sexualment de deu nenes. La sentència el condemna per abús o agressió sexual a set víctimes i l'absol d'haver fet tocaments a tres de les menors.

El tribunal conclou que l'acusat va cometre els abusos entre el 2013 i el 2019, i que actuava seguint un patró oferint-se a fer classes particulars gratuïtes a les menors.

"S'oferia a fer classes particulars gratuïtes a les menors provinents de famílies en situació precària", assegura la sentència. D'aquesta manera, es guanyava la confiança de les famílies i, així, aconseguia apropar-se per intimar amb les menors.

"S'aprofitava de la vulnerabilitat extrema de les víctimes, no només per la seva edat, sinó per les situacions d'exclusió familiar o marginalitat de les famílies", afegeix el text.

La pena s'imposa per tres delictes continuats d'abús sexual amb penetració a menor, un delicte continuat d'abús sexual a menor amb discapacitat, dos delictes continuats d'abús sexual a menor i un delicte d'agressió sexual a menor en grau de temptativa.


Enxampat in fraganti el 2019

Els abusos es van descobrir la tarda del 29 de juliol del 2019 quan la mare d'una de les nenes va enxampar l'acusat in fraganti. Segons recull la sentència, aquell dia la nena va anar a casa del processat amb els seus pares. Arran d'aquesta denúncia es van descobrir més casos.

A banda de les penes de presó, el tribunal també prohibeix a l'acusat apropar-se a menys de 500 metres o comunicar-se amb les víctimes durant 10 anys i li imposa 10 anys de llibertat vigilada. En concepte de responsabilitat civil, haurà d'indemnitzar les nenes amb 46.000 euros.

La sentència no és ferma. Al judici, l'acusat, que actualment té 76 anys i està en presó preventiva des del juliol del 2019, va negar les acusacions. L'advocat de la defensa, Bernat Pladevall, estudia presentar recurs.

La família de dues de les víctimes es van personar com a acusació particular i la Generalitat també exercia d'acusació en el cas d'una de les menors, tutelada per la DGAIA.

ARXIVAT A:
MenorsAgressió sexual
Anar al contingut