L'acusat, durant la primera jornada del judici, que es fa a porta tancada (ACN/Marina López)
L'acusat, durant la primera jornada del judici, que es fa a porta tancada (ACN/Marina López)

Petició de 81 anys per a un home per abusos sexuals a menors a qui feia classes gratis

Segons la Fiscalia, el processat es guanyava la confiança de les famílies, que es trobaven en situació vulnerable, i durant sis anys va abusar de les nenes a canvi de regals

L'Audiència de Girona ha començat a jutjar un home acusat d'abusar sexualment de deu menors a Arbúcies, a la Selva. Segons la Fiscalia, el processat oferia classes particulars gratuïtes a les menors, que provenien de famílies vulnerables. S'enfronta a una petició de 81 anys de presó.

Segons l'acusació, els abusos van tenir lloc entre el 2013 i el 2019 a canvi de regals, fins que la mare d'una de les víctimes hauria sorprès el processat in fraganti i ho va denunciar.

Arran d'aquesta denúncia s'haurien descobert més casos. Segons recull l'escrit d'acusació de la Fiscalia, el processat s'oferia a fer classes de reforç gratis a les menors, que provenien de "famílies que es trobaven en una situació precària". La fiscal sosté que d'aquesta manera va aconseguir "apropar-se i intimar amb les nenes" perquè es guanyava la confiança dels pares.

Les classes particulars les feia generalment a casa seva. "També afavoria l'entrada a casa seva de les nenes oferint-los llaminadures, gelats o regals a les més petites, o tabac i alcohol a les de més edat", afegeix el ministeri fiscal.

La Fiscalia l'acusa inicialment de quatre delictes continuats d'abús sexual a menor amb penetració, tres delictes continuats d'abús sexual a menor, un delicte continuat d'abús sexual a menor amb discapacitat, un delicte d'abús sexual a menor i un delicte d'agressió sexual a menor en grau de temptativa.

Demana una pena de 81 anys de presó, 10 anys de llibertat vigilada, inhabilitació per treballar amb menors durant 5 anys i que no es pugui apropar ni comunicar-se amb cap de les víctimes durant un termini de fins a 10 anys. En concepte de responsabilitat civil, sol·licita que el processat indemnitzi les víctimes amb 165.000 euros.

La família de dues de les víctimes s'ha personat com a acusació particular i la Generalitat també exerceix d'acusació en el cas d'una de les menors tutelada per la DGAIA.

L'advocat de la defensa nega les acusacions i demana l'absolució.

 

ARXIVAT A:
MenorsAgressió sexual
Anar al contingut