Els veterinaris del CRARC, revisant l'estat de l'Anníbal (CCMA)

Anníbal, la serp pitó de 3,6 m trobada a Barcelona, podria haver anat d'arbre en arbre

L'animal, nascut i criat en captivitat, no portava microxip ni estava registrat

RedaccióActualitzat

La serp pitó que va aparèixer diumenge enroscada dalt d'un arbre al barri de les Corts de Barcelona ja ha passat els primers controls de salut al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC) de Masquefa, a l'Anoia.

L'Anníbal, el nom que li han posat des de l'APAEC, l'Associació Protectora d'Animals Exòtics de Catalunya, no estava identificada, ni registrada.

Els especialistes del centre que l'han explorat l'han trobat en bon estat de salut, tot i que té un inici d'infecció a la boca i li aplicaran antibiòtic durant uns dies. A més, li han posat un microxip.

L'animal és una variant nana de pitó reticulada [Python molurus] originària del sud-est asiàtic, però nascuda i criada en captivitat per ser comercialitzada. Pesa 13,3 quilos i fa 3,60 metres de llargada, i els responsables del centre diuen que no creixerà gaire més.


Origen desconegut

Respecte al seu origen, Albert Martínez, del CRARC, explica que encara no tenen informació sobre d'on pot haver sortit, ni com va aparèixer dalt d'un arbre. Això vol dir que era d'algú a qui, segurament, se li hauria escapat.

"Podria ser que hagués passat d'arbre en arbre, sense passar per terra."

Martínez recorda que "aquests animals no s'haurien de tenir a casa". De fet, hi ha lleis que regulen i fins i tot en prohibeixen la tinença.

En tot cas, però, els experts asseguren que no és un tipus de serp verinosa, ni que suposi cap perill per a les persones.

Encara no queda clar és quin serà el futur de l'Anníbal, però és molt possible que, de moment, es quedi al CRARC de Masquefa.

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut