Els secrets del croma

Aquest últim mes he estat amb l'equip de Disseny de Vestuari d'Informatius, la Laia i la Cristina. Elles m'han explicat tots els detalls de la seva



Aquest últim mes he estat amb l'equip de Disseny de Vestuari d'Informatius, la Laia i la Cristina. Elles m'han explicat tots els detalls de la seva feina i tots els secrets que calen saber per donar una imatge impecable per pantalla i que també s'ajusti als nous TNs.

Una de les coses que més m'ha cridat l'atenció són les restriccions que el plató amb croma crea en el vestuari dels presentadors.
Pels que no saben que és el croma, podem definir-lo com una tècnica audiovisual utilitzada àmpliament tant en cinema i televisió com en fotografia, que consisteix a extreure un color de la imatge (normalment el verd o el blau) i reemplaçar l'àrea que ocupava aquest color per una altra imatge amb l'ajuda d'un equip especialitzat o un ordinador.



El croma que podem veure en els nous platós de TN és de color verd, això fa que cap presentador pugui anar vestit de color verd, ja que si es vesteixen d'aquest color o amb detalls d'aquest color, la imatge inserida virtualment passa a inserir-se també sobre la roba.
Tot i així, a TV3 no utilitzen aquesta tècnica tan sols per al plató dels TN, sinó que també ho utilitzen en altres programes com al 3/24, als "Signes dels temps" o a l'"Espai Terra"... on els cromes són de color blau. Aquest canvi de color de croma comporta no poder utilitzar aquest color per al vestuari dels presentadors o, fins i tot, evitar certs objectes.



Si hi hagués algun error de color amb el vestuari veuríem per pantalla una imatge com la

del Roger de Gràcia quan va utilitzar una samarreta interior blava sobre un croma blau.


Anar al contingut