Els líders independentistes asseguts al banc dels acusats
Els líders independentistes asseguts al banc dels acusats

La declaració dels testimonis de la quarta setmana del judici del procés, a TV3 i Catalunya Ràdio

TV3 i Catalunya Ràdio fan una cobertura informativa especial amb motiu del judici del procés independentista català que té lloc al Tribunal Suprem, a Madrid. En la quarta setmana, a partir de dilluns, 4 de març, les sessions es podran continuar seguint en directe pel 3/24, Catalunya Informació, TV3 i Catalunya Ràdio

El judici es reprendrà dilluns, 4 de març, a les 10.00, amb els interrogatoris als testimonis José Antonio Nieto, Enric Millo, Juan Antonio Puigserver i Roger Torrent, en la sessió del matí, i José Antonio Espejo, David Pérez, Antonio Bayona, Xavier Muro i Neus Munté, en la sessió de la tarda, a partir de les 16.00.

El dimarts, 5 de març, els testimonis citats son Diego Pérez de los Cobos, Sebastián Trapote, Ángel Gozalo i Manuel Castellví, en la sessió del matí, i Emilio Quevedo i Cristina Manresa, en la sessió de la tarda.

El dimecres, 6 de març, declararan els testimonis Montserrat del Toro, els propietaris dels hotels Gaudí (de Reus) i Travé (de Figueres), Vicente Nos, Quim Franquesa, Teresa Guix, Olga Solanas i Ferran Burriel, en la sessió del matí, i Núria Llorach i Xavier Xirgo, en la sessió de la tarda.

I tancaran les declaracions de la quarta setmana, el dijous 7, els testimonis Pau Raventós, Albert Planas, Francisco Fuentes, Antonio Santos, David Palanqués, José Oriol González i Rosa Maria Sans, en la sessió del matí, i Enric Vidal i Enrique Mary, en la sessió de la tarda.  

Durant tot el judici, TV3, Catalunya Ràdio, el canal 3/24, Catalunya Informació i el web 324.cat/judici oferiran una cobertura amb una clara funció de servei públic.

Les sessions del judici es podran seguir íntegrament en directe pel 3/24 i pel web catradio.cat .

TV3 i Catalunya Ràdio estaran pendents de l'actualitat del judici amb connexions diàries i una cobertura especial per als moments clau. Les declaracions dels testimonis es podran seguir a Catalunya Ràdio, al matí amb Mònica Terribas i a la tarda amb Òscar Fernàndez. A Catalunya Informació, es podrà seguir el judici íntegrament, amb Marta Romagosa. I "El matí de Catalunya Ràdio" i el "Catalunya migdia" es faran en directe des del Tribunal Suprem a Madrid.

Aquesta setmana, TV3 desplaçarà a Madrid un dels conductors del "TN migdia". "Els matins" i el "TN vespre" es faran des de plató, però amb connexions amb els enviats especials. A més, el magazín matinal allargarà la durada en funció de les declaracions. El canal 3/24 seguirà tot el judici. El dia acabarà amb un recull del que ha donat de si el judici al "Més 3/24", que amplia la seva durada els dies de judici per fer dues hores de programa.

Al 324.cat hi haurà un seguiment minut a minut del judici i s'emetrà el judici en directe a Twitter i Facebook. També farà difusió de tota la cobertura per YouTube.

Els dies que hi hagi judici hi haurà sessions de matí i de tarda, que generaran tota mena d'informacions. Totes les notícies es poden consultar a l'especial del judici del procés, però per no perdre's res del que està passant a dins i fora de la sala del Suprem, s'oferirà un resum diari, que estarà disponible també via WhatsApp, amb informació de l'ordre del dia, a primera hora del matí, i amb un recull dels titulars generats durant la jornada, que s'enviaran al vespre. També tota la informació a Telegram. Per subscriure's al servei, s'ha de tenir instal·lada l'aplicació de Telegram a l'"smartphone", i clicar a l'enllaç: 324.cat/judicitelegram

Catalunya Ràdio ha generat un podcast específic per al seguiment del judici, que recollirà els moments informativament més rellevants de la cobertura. Aquest nou servei inclou, cada dia, una selecció dels àudios més destacats de la jornada.

Per inscriure's al podcast, es pot fer gratuïtament a SpotifyiTunes i iVoox. També es pot accedir a l'RSS per poder gestionar el contingut.

La informació generada per un judici d'aquestes característiques pot ser difícil de seguir per un usuari que no estigui gaire acostumat als processos judicials. Per aquest motiu, s'ofereix context amb la finalitat que tothom pugui interpretar bé la informació i fer-ne un bon seguiment. Aquesta informació es troba en un interactiu web que es pot consultar en català, castellà i anglès, i que es diu "Les claus del judici", dins del 324.cat.

Enllaç en els tres idiomes:

https://www.ccma.cat/324/claus-judici-proces/

https://www.ccma.cat/324/keys-catalan-independence-trial/

https://www.ccma.cat/324/claves-juicio-proces/

 

tv3.cat

catradio.cat

Anar al contingut