DISSABTE, A LES 19.00

Catalunya Música transmet l'òpera "L'or del Rin" des del Metropolitan de Nova York

Dissabte, 9 de març, a les 19.00, Catalunya Música oferirà la transmissió en directe de "L'or del Rin", de Richard Wagner, des del Met de Nova York, amb les veus principals de Greer Grinsley, Jamie Barton i Karen Cargill, entre d'altres, i el Cor i l'Orquestra del Metropolitan de Nova York, dirigits per Philippe Jordan.

Els comentaris de la transmissió els farà Ignasi Pinyol i Aleix Palau.

El Metropolitan de Nova York torna a programar la Tetralogia de Richard Wagner amb la impressionant i sorprenent producció del director d'escena Robert Lepage i la seva companyia Ex Machina, que combina disseny i tecnologies modernes, i que es va poder veure per primera vegada al Met les temporades 2010-11 i 2011-12. Catalunya Música transmetrà en directe totes les òperes de la Tetralogia des del teatre nord-americà i la primera transmissió serà el dissabte 9 de març, amb la primera funció del pròleg de la Tetralogia, "L'or del Rin", amb les veus principals de l'aclamat baix baríton Greer Grimsley en el paper de Wotan i de la mezzosoprano Jamie Barton que cantarà el seu primer paper wagnerià al Met i que donarà vida a Fricka, la dona de Wotan. La direcció musical de la Tetralogia anirà a càrrec del director suís Philippe Jordan.

Amb música i llibret de Richard Wagner, "L'or del Rin" es va estrenar al Teatre Reial de Munic el 22 de setembre de 1869. L'òpera ens situa en un món harmònic, on les ondines vetllen el seu or guardat al fons del Rin. El nibelung Alberich, un nan lleig i lasciu, els el roba perquè en sap el secret: qui pugui apoderar-se de l'or i forjar-ne un anell, serà amo del món, amb la condició de renunciar a l'amor. Wotan, el primer dels déus, guiat per l'astut semideu Loge, pren l'or i l'anell a Alberich per pagar el palau del Walhalla, que uns gegants, Fasolt i Fafner, li han construït. El nan profereix llavors la terrible maledicció: l'anell significarà la dissort i la mort dels qui el posseeixin. La maledicció es compleix immediatament: un germà mata l'altre per ser-ne l'únic amo. Finalment els déus entren al Walhalla, caminant per sobre d'un arc de Sant Martí, mentre s'escolten els cants de les ondines del Rin, que lamenten l'or perdut.

Les següents transmissions de la Tetralogia seran de "La valquíria", el dissabte 30 de març, a les sis de la tarda; "Siegfried", el dissabte 13 d'abril, a dos quarts de sis de la tarda, i "El crepuscle dels déus", el dissabte 27 d'abril, a les cinc de la tarda.

La transmissió en directe de "L'or del Rin" estarà disponible durant una setmana als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.


catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut