Jocs Olímpics

L'amenaça dels boicots comença a planar sobre els Jocs Olímpics de Pequín

El príncep Carles d'Anglaterra podria plantejar-se no assistir als Jocs Olímpics de Pequín en protesta per l'assetjament polític al Tibet per part de les autoritats xineses. Aquest fet més les denúncies per la sinistralitat i la violació dels drets humans en el gegant oriental obren la porta als boicots als Jocs Olímpics del 2008 i preocupen seriosament els organitzadors davant la mirada inquieta de la comunitat internacional.

Actualitzat

Costa vendre les entrades per als diferents esdeveniments esportius; són constants les denúncies per la censura i la violació dels drets humans; i, per si no n'hi havia prou, el príncep Carles d'Anglaterra es planteja no assistir als Jocs per protestar pel conflicte polític que manté la Xina amb el Tibet. Els boicots sembla que assolen els Jocs Olímpics a poc menys de mig any per a la seva celebració.

A aquests afers cal afegir-hi ara les denúncies per alta sinistralitat en les obres dels grans estadis que s'hi estan construint. El disseny de les diferents instal·lacions olímpiques promet espectacularitat, com l'exhibida ahir amb la inauguració del Club d'Aigua, que acollirà les proves de natació, però tampoc escapa de la polèmica.

La mort de dos treballadors durant la construcció de la coberta de l'estadi olímpic ha creat alarma sobre l'alta sinistralitat laboral. Segons asseguren algunes fonts, ja haurien mort deu operaris en la seva construcció. I amb l'aparició de molts casos similars no és estrany que tant l'organització com el govern xinès hagin de respondre a multitud de denúncies. És recent la reclamació sobre expropiació de vivendes i notori el problema que suposarà per als atletes l'excés de pol·lució, i s'han tancat fàbriques de souvenirs olímpics perquè suposadament hi treballaven nens.

Davant d'aquesta allau, el Comitè Olímpic Xinès s'esforça a promocionar la vistositat d'uns Jocs que conviuen diàriament amb la polèmica però, alhora, intenta evitar la possibilitat de boicots com els que hi ha hagut en altres cites olímpiques.

Anar al contingut