Marxen les pluges i entra el vent

Ressaca de temporal. Les pluges marxaran al llarg del dia, si bé encara podran ser copioses a les comarques de Girona. Una nova entrada d'aire fred farà baixar la cota de neu al vessant nord del Pirineu. Les ventades tornen a l'Empordà, Pirineu i Terres de l'Ebre.

Actualitzat

La pertorbació de les Balears es desplaçarà dimarts cap a Còrsega. Aquesta situació obrirà les portes a una nova canalització de vent de nord que farà que l'ambient sigui d'hivern durant els dies centrals de la setmana.

Darrer dia de paraigua. Les pluges seran més generals al matí amb tendència a desplaçar-se cap al nord-est del país. Les comarques de Girona seran les que rebran més pluja. A la tarda, el sol avançarà de ponent a llevant. Al mateix temps, arribarà un sistema frontal al Pirineu de Lleida que obrirà les portes a una nova entrada d'aire fred i amb nevades a la Vall d'Aran i nord del Pallars Sobirà. La cota de neu baixarà dels 1.500 m fins a situar-se per sota dels 1.000 metres.

Temperatures amb pocs canvis. Màximes i mínimes es mouran poc respecte als valors de dilluns. Les mínimes es donaran a darrera hora a les zones altes del Pirineu per l'arribada de l'entrada d'aire molt fred. Les màximes pujaran poc, amb els valors més alts del dia a l'entorn dels 16 ºC.

Noves ventades. Una pertorbació s'allunyarà i una altra arribarà i de nou tornaran les ventades als tres extrems del país. El vent de nord bufarà fort a les cotes altes del Pirineu de Lleida amb fogony a les valls del sud. La tramuntana serà forta o molt forta a l'Empordà, sobretot de matinada i a darrera hora del dia. El mestral bufarà a les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona amb intensitat moderada al matí i forta a la tarda. Cops màxims superiors als 100 km/h:

  • 150 km/h a Puig Sesolles (1.600 m), Vallès Oriental.
  • 118 km/h a Portbou, Alt Empordà.
  • 115 km/h al santuari de Queralt, Berguedà.
  • 103 km/h a l'Hospitalet de l'Infant, Baix Camp.
  • 101 km/h a Mas de Barberans, Montsià.

El Servei Meteorològic de Catalunya té activat els avisos per vent i mala mar.

I per als pròxims dies...

L'atmosfera no farà net i continuarem sota la influència dels vents de nord que mantindrà l'ambient d'hivern a tot el país fins a finals de setmana. La neu continuarà caient al vessant nord del Pirineu, amb gruixos cada cop més significatius. A la resta del país el temps serà assolellat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut