Atletisme

Usain Bolt es penja l'or en els 100 metres i Van Niekerk bat el rècord mundial dels 400

El jamaicà ha refermat la seva condició d'home més ràpid del món i s'ha penjat el tercer or olímpic consecutiu en l'hectòmetre; el sud-africà s'ha imposat en els 400 superant un registre que encara pertanyia al segle passat

Actualitzat

Usain Bolt ha complert les expectatives, s'ha tornat a imposar en la final dels 100 metres llisos dels jocs de Rio de Janeiro i s'ha penjat així el tercer or olímpic en aquesta distància. Mai un atleta havia sigut el més ràpid en l'hectòmetre durant tres jocs consecutius.

El velocista jamaicà ha marcat un temps de 9.81, lluny del seu propi rècord del món (9.58), però que li ha estat suficient per superar el nord-americà Justin Gatlin, plata amb 9.89, i el canadenc André de Grasse (9.91). La final ha estat molt ràpida, amb 6 corredors per sota dels 10 segons.

Bolt, a més, s'ha posat a la butxaca el públic de Rio, que l'ha aclamat mentre xiulaven Gatlin. El seu pròxim objectiu ara és sumar dos ors més: en els 200 metres i en els 4x100 amb l'equip de Jamaica.

Van Niekerk, més ràpid que Michael Johnson

Però Usain Bolt no ha estat aquesta vegada l'únic gran protagonista de la nit, ja que abans de la final dels 100 metres, el sud-africà Wayde van Niekerk ha entrat en la història de l'atletisme batent en la final dels 400 un dels rècords que més aguantaven el pas del temps. Van Niekerk ha fet un temps de 43.18 i ha baixat en 15 centèsimes l'anterior marca mundial, establerta per Michael Johnson l'any 1999 en els Mundials de Sevilla.

El sud-africà ha precedit en la línia d'arribada els dos anteriors campions olímpics. Kirani James, que defensava el títol guanyat a Londres, ha marcat un crono de 43.76 mentre que Shawn Merritt, campió a Pequín i que arribava a Rio amb la millor marca de l'any, s'ha conformat amb el bronze (43.85) tot i encarar la recta final dominant la prova.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut