Betis i València
El Betis i el València han competit amb duresa, però a tots dos els ha faltat el gol (EFE)

Tots els gols de la jornada 22 de Primera Divisió

L'Eibar goleja el Granada, l'Atlètic de Madrid supera el Celta en un final de partit boig, l'Sporting suma tres punts vitals per començar a agafar aire, el Vila-real i el Màlaga empaten a 1 la matinal de diumenge, Aduriz i Muniain remunten per a l'Athletic el gol de Colak i repartiment de punts al Villamarín, que no ajuden Betis ni València.

L'Eibar ha derrotat de forma contundent el penúltim de Primera, el Granada (4-0). Adrián ha obert el marcador en el minut 11 transformant un penal sobre Sergi Enrich, l'autor del segon gol del matx en el minut 39 en una gran jugada individual. Enrich ha atret dos defensors en el minut 62 perquè Pedro León recollís una centrada tot sol dins l'àrea andalusa i aconseguís el quart gol dels bascos. Prèviament, en el minut 52, Ramis havia fet el 3 a 0 en una jugada de córner. En el tram final, els locals han baixat de revolucions. El Granada ha tingut llavors les seves ocasions de marcar, però el porter Yoel ha estat molt encertat. Amb 35 punts a la classificació i 3 victòries consecutives a la Lliga, l'Eibar és a tocar d'assegurar-se la permanència a Primera.

L'Atlètic remunta en un final boig davant del Celta

L'Atlètic de Madrid ha derrotat el Celta (3-2) en un partit amb grans gols i un final d'autèntica bogeria. Cabral ha avançat els gallecs en el minut 5 aprofitant una errada del porter Moyà en un còrner. Sis minuts més tard, Fernando Torres ha empatat a 1 amb el gol de la jornada, una sensacional vaselina d'esquena a la porteria. Abans del descans, Jozabed ha xutat al pal per als gallecs i Torres ha errat un penal per als madrilenys, el tercer que fallen els madrilenys en els últims tres partits.

Ja en la segona part, Guidetti ha avançat els visitants en el minut 78. I, quan semblava que els de Diego Simeone serien incapaços de capgirar el marcador amb uns atacs amb més cor que cap, Carrasco amb una espectacular volea des de la frontal de l'àrea en el minut 86 i Griezmann en el 88, culminant una gran combinació dels davanters "colchoneros" han aconseguit el definitiu 3 a 2. En el temps de descompte, un xut de Gameiro dels locals ha anat al travesser.

L'Sporting guanya tres punts molt valuosos (0-2)

Leganés i Sporting jugaven un duel directe de la part baixa de la taula. Tots dos equips, amb molta necessitat de sumar els tres punts, el Leganés per allunyar-se del descens i l'Sporting per començar a sortir-ne. Els tres punts han acabat en mans de l'equip asturià que s'ha imposat per 0-2, apuntant-se la primera victòria a domicili. Canella ha marcat el 0-1 al minut 66 de partit, després d'una jugada d'estratègia. Burgui treu el córner i dispara Canella dins de la porteria del Leganés. Burgui ha fet el segon (0-2) al minut 83. L'ex de l'Espanyol avança per la banda esquerra i defineix davant del porter del Leganés, que no pot fer res per aturar-lo.

Polèmica arbitral al Vila-real - Màlaga

Vila-real i Màlaga han firmat un empat a 1 en un partit marcat per tres decisions arbitrals molt protestades: un possible penal no assenyalat a l'àrea local, un altre de xiulat contra els andalusos i l'expulsió del jugador del Vila-real Roberto Soriano a vint minuts del final. En el minut 14, Charles ha fet el 0-1 rematant de cap una centrada de Rosales. El Vila-real ha buscat l'empat, i l'ha trobat en el minut 61 amb el gol de penal de Bruno. Amb els locals amb deu per l'expulsió de Soriano, el Màlaga ha buscat el triomf sense sort.

Remuntada de l'Athletic enfront del Dépor

Aritz Aduriz ha celebrat el trenta-sisè aniversari culminant la remuntada de l'Athletic Club de Bilbao a San Mamés contra el Deportivo (2-1). Els gallecs s'han avançat amb un gran gol del turc Emre Colak en el minut 42. Els bilbaïns han capgirat el marcador en la segona meitat, amb el gol d'Iker Muniain, en el minut 71, i el definitiu d'Aduriz, un minut abans d'acabar. El Deportivo continua sense guanyar un partit fora de casa en aquesta edició de la Lliga, mentre que l'Athletic suma setze partits seguits sense perdre a casa (tretze victòries i tres empats).

Betis i València, un empat que no serveix a cap dels dos

El primer partit del dissabte a Primera Divisió ha enfrontat dos equips de la zona baixa, el Betis, que feia tres partits que no guanyava, i el València, que havia encaixat dues derrotes seguides. Tots dos han deixat el Benito Villamarín, una jornada més, sense l'alegria de la victòria. El resultat d'empat a 0 amaga un partit prou competit --ple de faltes i targetes--, però sense encert per part de cap dels dos equips, que han reclamat un penal cadascun. A més, en la primera part, als xes els han anul·lat un gol de Santi Mina per una falta en atac molt discutida. En la segona part no han aconseguit marcar, tot i que Sanabria i Rubén Castro han tingut ocasions clares. El repartiment de punts deixa el Betis amb 24, i el València, amb 20.