Dopatge

Lissavetzky diu que no es pot desconfiar de la victòria d'Alberto Contador al Tour

El secretari d'estat per a l'Esport, Jaime Lissavetzky, ha reiterat la seva confiança en Alberto Contador i en la lluita contra el dòping en l'esport espanyol. Lissavetzky ho ha dit a Barcelona durant l'acte de presentació d'un protocol per impulsar les obres d'ampliació i millora del CAR de Sant Cugat. Lissavetzky ha firmat aquest acord conjunt amb la secretària general de l'Esport, Anna Pruna. El projecte inclou la construcció d'un mòdul poliesportiu que agruparà gran part de les sales poliesportives "indoor".

Actualitzat

Aquest nou recinte tindrà dues piscines (per a natació, sincronitzada, salts de trampolí i waterpolo), sales per a halterofília, arts marcials, tenis taula, gimnàstica artística, salt d'alçada i sales de tir. Les obres començaran la primavera del 2008 i tindran un cost de 24 milions d'euros, finançats al 50% entre el govern central i la Generalitat.

Encara cuegen els casos de Sinkewitz i Vinokurov

Mentre Mayo espera el resultat de la contraanàlisi, els altres casos de dopatge continuen generant notícies. En el cas de Vinokurov, rep el màxim suport de les autoritats del Kazakhstan. Assegura que compta amb el suport del president del seu país i que aquest li ha dit que confia al 200 per cent en ell. A més, també l'ha convidat i s'ha ofert a intercedir per ell davant del president francès Nicolas Sarkozy. Vinokurov, però, diu que no vol fer del seu cas un assumpte d'estat i que demostrarà la seva innocència als tribunals. La Federació Kazakh de Ciclisme també està al costat del corredor i un dels seus responsables ha dit que les conseqüències de la caiguda que va tenir la primera setmana del Tour han condicionat les anàlisis. En canvi, els dirigents del seu equip han començat a distanciar-se'n i han dit que no hi ha un cas Astaná sino un cas Vinokurov.

Per la seva banda, Patrick Sinkewitz, que durant el Tour es va saber que havia donat positiu en un control anterior, ha admès que es va dopar. Ho ha fet després de renunciar a la contraanàlisi i que el seu equip, el T-Mobile, l'hagi acomiadat. Sinkewitz, que va donar positiu per testosterona en un control que li van fer pel juny, ha dit que va actuar de manera irreflexiva i que es va prendre substàncies no permeses. En l'anàlisi va donar uns nivells de testosterona sis vegades més alts dels normals.

Un tercer cas de dopatge en aquest Tour que ha passat més desapercebut és el de l'italià Cristian Moreni. Ara haurà de justificar-se davant del Comitè Olímpic Italià, que l'ha convocat davant d'un tribunal antidopatge el 8 d'agost. A Moreni se'l va endur la policia francesa després que es va saber que havia donat positiu, també per testosterona, a l'onzena etapa del Tour. El seu equip, el Cofidis, també ha començat les gestions pel seu acomiadament.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut