Ciclisme

Alberto Contador viu una jornada de rebudes i celebracions després de la seva victòria al Tour

Alberto Contador va arribar ahir a Madrid, on va rebre un homenatge a la seu del govern de la comunitat i, després, un altre a Pinto, el seu poble natal. El campió del Tour del 2007 va arribar al migdia a l'aeroport de Barajas, on l'esperaven molts mitjans de comunicació i centenars d'aficionats per celebrar la gesta del jove ciclista del Discovery Channel. El públic va ovacionar Contador com un autèntic heroi, ja que s'ha convertit en el cinquè espanyol que guanya la ronda francesa. Tots creuen que comença una nova etapa, l'era Contador.

Actualitzat

Quan va arribar a Espanya només va rebre felicitacions, però a la resta d'Europa, especialment a França, són molts els mitjans de comunicació que dedicaven més espai a intentar relacionar Contador amb el dopatge que no a reconèixer la justícia de la victòria que el va portar a encapçalar el podi de París. Fins i tot un metge alemany especialitzat en la lluita contra el dopatge va qualificar el triomf de Contador del "frau més gran de la història de l'esport".

L'altra cara de la jornada per al guanyador del Tour va ser la rebuda que va tenir a l'aeroport de Barajas. Contador gairebé no podia avançar pels passadissos. Poc després, el ciclista de Pinto era rebut per la presidenta de la Comunitat de Madrid, que no va dubtar a posar-se el mallot groc, que Contador li va dedicar personalment a Esperanza Aguirre poc abans de sortir al balcó per dedicar la victòria als centenars d'aficionats que es van concentrar a la plaça madrilenya i també els que l'esperaven a Pinto, el seu poble.

Nova fórmula per al Tour

Gairebé al mateix temps que Contador guanyava el Tour més polèmic dels últims anys, Patrice Clerc, president de l'entitat organitzadora de la prova, barrinava una proposta per revitalitzar la ronda francesa. I en concret, Clerc va retrocedir fins al 1968 per trobar-la. Aquell any va ser l'últim en què els participants de la prova es van agrupar en equips estatals, una fórmula que es va adoptar en 33 ocasions. Llegendes com Bahamontes, Coppi o Anquetil, per exemple, van guanyar el Tour vestits en mallots amb les banderes dels seus països. Però també portaven impresos els noms dels patrocinadors, una fórmula semblant a la que considera Clerc per al Tour del 2008. També, com aleshores, es permetria que cada federació estatal presentés més d'un equip.

La idea, però, ha topat amb certes reticències del gran grup: s'ha demostrat que els casos de dopatge apareixen tant en proves per etapes com als Jocs Olímpics. I, a més, hi ha tota l'exaltació nacionalista: el diari "L'Équipe", pertanyent al grup que organitza el Tour, està d'acord amb aquesta fórmula, perquè creu que animar els ciclistes vestits amb la tricolor galvanitzaria el públic francès. Curiosament, França va ser el país que va guanyar més Tours quan es disputava per seleccions, quaranta anys enrere. Ara no guanya des d'Hinault, el 1985.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut