Ciclisme

Desconcert total en el món del ciclisme després del dopatge d'Iban Mayo

Desconcert en el món del ciclisme pel dopatge d'Iban Mayo. El ciclista basc, que fa poc va afirmar que per fi corria sense pressió, va donar positiu per EPO en el Tour de França i el seu equip, el Saunier Duval, l'ha suspès de sou i de feina a l'espera de la contraanàlisi. D'altra banda, a França i a Alemanya tot són sospites sobre el gran triomfador del Tour, Alberto Contador, a qui retreuen el seu cercle de relacions perilloses, amb homes com Manolo Sainz; un altre campió sota sospita, com Lance Armstrong, i els possibles vincles amb Eufemiano Fuentes. Aliè als rumors, Contador va celebrar ahir el triomf.

Actualitzat

Mentre a Madrid rebien ahir Alberto Contador com un heroi, el Tour tornava a rebre l'esquitxada del dòping. L'equip Saunier Duval confirmava el positiu per EPO d'Iban Mayo en un control fet el 24 de juliol, durant la segona jornada de descans de la ronda francesa. El director de l'equip, Josean Fernández, "Matxin", no s'ho acabava de creure, però de moment, el Saunier Duval ja ha suspès el ciclista basc de sou i feina. Si la contraanàlisi confirma que es va dopar, Mayo serà expulsat definitivament de l'equip.

El del ciclista basc és el quart episodi de dopatge que sacseja l'últim Tour. Ni tan sols la carta ètica firmada per tots els participants, en què es comprometien a abonar el salari de tot un any en cas de ser caçats, ha deixat enrere la xacra del dòping.

A banda de l'expulsió de Michael Rasmussen, per sospitós, també van donar positiu Moreni i Aleksandr Vinokurov, que ahir, precisament, va ser acomiadat per l'equip Astana. El Tour no acaba de fer net, i el govern francès ha decidit intervenir-hi. La solució ha d'arribar amb la col·laboració de tots, però, a més del problema del dòping, s'haurà de posar fi a la guerra civil declarada entre la Unió Ciclista Internacional i l'organització de la ronda francesa.

El president de l'organització del Tour, Patrice Clerc, ha explicat que tenen bones relacions amb la UCI, però que "s'ha produït una pèrdua clara de confiança entre alguns dirigents de la Unió Ciclista Internacional i l'organització del Tour". I assegura que hi ha la sensació "que ens han traït en moltes ocasions i que, amb perdó de l'expressió, ens han pres el pèl. Per això, per nosaltres és complicat treballar ara amb aquesta gent, però els ponts no estan del tot trencats i no tenim intenció de quedar-nos al marge de la UCI".

De moment, el que hauria de ser el Tour de Contador s'ha convertit, un cop més, en el Tour dels escàndols.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut