Simeone es lamenta d'una jugada durant el partit d'aquest dimarts

L'Atlètic de Madrid cau a Porto i queda fora de les competicions continentals (2-1)

La combinació de la desfeta a Portugal amb l'empat a 0 del Leverkusen contra el Bruges deixa sense Europa League els del Cholo Simeone

L'Atlètic de Madrid havia de guanyar per assegurar-se l'accés a l'Europa League, però les coses no han pogut començar pitjor per als de Simeone, ja que només han passat cinc minuts des de l'inici de partit quan han encaixat un gol davant del Porto. L'iranià Mehdi Taremi només ha hagut d'empènyer la pilota després d'una rematada fallida d'Evanilson, que s'ha convertit en una assistència. I en el 13, Jan Oblak ha evitat el segon en rebutjar amb les cames la rematada del brasiler Galeno.

La defensa de l'Atlètic de Madrid feia aigües per tot arreu. I en una nova errada defensiva dels "colchoneros" ha arribat el 2 a 0 en el minut 24. Aquesta vegada Savic ha permès arribar fins a la línia de fons Galeno perquè rematés al fons de la xarxa el canadenc Stephen Eustáquio. Molt malament se'ls posen les coses als madrilenys per continuar vius a Europa. I Oblak, en el 37, es referma com el millor jugador de l'Atlètic salvant una nova ocasió de gol amb els peus. La rematada ha estat d'Otavio.

L'Atlètic, que no ha fet cap canvi al descans, ha sortit més endollat a la segona meitat, i en dues ocasions ha arribat a la porteria portuguesa. Els de Simeone dominen la segona part, però sense fer mal als portuguesos. A l'hora de joc han entrat Yannick Carrasco i Matheus Cunha, Joao Felix --molt xiulat pel seu passat amb el Benfica-- i Saúl Ñíguez. Poc després Taremi ha pogut tancar el partit amb el tercer, però la seva rematada ha sortit per damunt del travesser quan ho tenia tot a favor per superar Oblak, tot plegat després d'una nova badada defensiva dels matalassers. En en el 74, una ocasió d'Evanilson que ha salvat, un cop més, Oblak, en una rematada de cap a la sortida d'un córner. I en la jugada posterior ha estat l'altre porter, Diogo Costa, qui ha salvat el gol de Correa. De moment, tot continua igual a l'estadi de Do Dragao. I en el 76 s'ha tornat a lluir Diogo Costa a rematada de Yannick Carrasco, molt escorat. Oblak s'ha consolidat com el millor jugador de l'Atlètic amb una doble aturada a rematades de Taremi i Wendell.

El canadenc Stephen Eustaquio en el moment de marcar el 2 a 0 per al Porto
El canadenc Stephen Eustáquio en el moment de marcar el 2 a 0 per al Porto (Reuters)

Els de Sergio Conceiçao, molt superiors als madrilenys en el tram final del partit. Griezmann en el 88 hauria pogut escurçar diferències, però la rematada amb la cama esquerra ha sortit fora, a la dreta de Diogo Costa. El porter portuguès ha evitat el gol dels de Simeone en una rematada de Carrasco. En el temps afegit, Marcano falla en el refús i entra la pilota a la seva porteria. El 2 a 1, però, els deixa fora d'Europa, després del punt que ha aconseguit el Bayer Leverkusen contra del Bruges. Final del partit, desfeta i els de Simeone fora de les competicions continentals en el mes de novembre.

Bayer Leverkusen-Bruges (0-0)

En l'altre duel del grup B, la primera part ha acabat amb empat a 0 gols. El Bruges ha disposat de l'ocasió més clara dels primers 45 minuts, amb una rematada del ghanès Kamal Sowah aprofitant una errada en la sortida de la pilota de la defensa alemanya. El porter del Leverkusen, Lukas Radecky, ha pogut rebutjar la pilota salvant la situació de perill.

A la represa, Mignolet ha salvat el primer gol del Leverkusen a la sortida d'un córner. El francès ha volat per rebutjar la rematada del txec Patrik Schik. Al final, empat a 0 i el Leverkusen jugarà l'Europa League després de la desfeta de l'Atlètic de Madrid a Porto.