Ciclisme

L'espectadora que va provocar la caiguda al Tour serà jutjada el 14 d'octubre

La Fiscalia de Brest ha anunciat que la dona, de 30 anys, anirà a judici per determinar les seves eventuals responsabilitats, i podria exposar-se a una pena de presó d'un any

Redacció Esport3Actualitzat

L'espectadora que dissabte passat va causar una caiguda massiva en la primera etapa del Tour de França, i que ha estat arrestada durant gairebé dos dies, serà jutjada el pròximr 14 d'octubre per determinar les seves eventuals responsabilitats, segons ha anunciat aquest divendres la Fiscalia de Brest.

El fiscal, Camille Miansoni, ha indicat en un comunicat que la dona, que té 30 anys i resideix al departament bretó de Finistère, a pocs quilòmetres del lloc on hi va haver la caiguda, haurà de comparèixer aquest dia davant el Tribunal Correccional de Brest. Miansoni havia obert una investigació judicial pels delictes de ferides involuntàries i per posar en perill la vida de tercers.

En cas de ser considerada culpable, la dona podria exposar-se a una pena de presó d'un any, que podria pujar fins a dos anys si algun dels ciclistes que van resultar lesionats haguessin d'estar de baixa durant més de tres mesos.

Les forces de l'ordre es van posar a buscar-la des del mateix dissabte, però finalment va ser ella mateixa qui es va presentar dimecres a la Gendarmeria de Landerneau, acompanyada de la seva parella. Durant la seva detenció va dir sentir "vergonya" per la "tonteria" que havia comès en onejar en plena carretera durant el pas del gran grup una pancarta amb un missatge dirigit als seus avis, que són grans aficionats del ciclisme i que no es perden les retransmissions de la ronda francesa. També va explicar que se sentia superada pel ressò mediàtic que havia tingut tot plegat.

Inicialment, el Tour de França havia presentat una denúncia contra ella, però després va anunciar que la retirava per calmar la situació i per evitar que l'atenció es desviés de la cursa. Una associació de ciclistes també va denunciar els fets. Els corredors afectats per la caiguda, com l'alemany Jasha Sütterlin i el català Marc Soler, poden constituir-se en acusació particular i reclamar indemnitzacions.

 

L'espectadora va abandonar el lloc abans de l'arribada dels agents i els gendarmes van demanar informació que pogués conduir a la seva localització i detenció.

L'acció va causar quatre abandonaments, els de l'alemany Jasha Sütterlin, el lituà Ignatas Konovalovas, el francès Cyril Lemoine i el català Marc Soler, que va aconseguir acabar l'etapa amb els dos braços trencats.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut