Espanyol i Barça empaten a zero en el primer episodi de la trilogia de derbis del gener

Constantin Galca ha mantingut la seva aposta valenta davant del Barça, i el seu equip ha estat premiat amb un merescut punt en un partit intens i emocionant fins al final

Daniel AlentoActualitzat

L'aposta de Constantin Galca al capdavant de l'Espanyol per un joc ambiciós i agressiu ha donat els seus fruits davant del FC Barcelona (0-0), amb la presència per primera vegada del futur màxim accionista del club Chen Yansheng a l'estadi de Cornellà-el Prat. Els espanyolistes han dificultat durant molts minuts el joc del líder de la Primera Divisió, i han sabut patir quan el seu rival ha tingut les millors ocasions a l'inici de la segona meitat. Els blaugranes només han pogut fer el seu millor joc durant quinze minuts, però no han materialitzat cap de les seves oportunitats de marcar.

Cap dels dos entrenadors s'ha guardat res en el seu onze inicial. Els compassos inicials del matx han estat de clar domini blanc-i-blau. La pressió avançada dels locals, que ha dificultat molt l'elaboració de les jugades al Barça, els ha permès recuperar pilotes i jugar a la meitat del camp del rival. Piqué era l'encarregat d'iniciar les jugades pels de Luis Enrique, amb els seus companys ben marcats.

La rauxa espanyolista s'ha apaivagat una mica després de cinc minuts, tot i que sense deixar de pressionar. Jordi Alba ha desaprofitat una clara ocasió en una centrada de Luis Suárez. Els blaugranes han començat a tocar amb més calma per adormir el joc, però sense poder generar perill. En el minut 18 s'ha produït la primera aparició del trident, en una combinació entre Neymar i Messi que Suárez no ha pogut culminar. La primera jugada clara de perill dels de Galca ha arribat en el minut 25, en un córner pentinat per Álvaro. Entre Bravo i Piqué han evitat la rematada definitiva de Caicedo. L'ocasió més clara de la primera meitat ha estat un xut de falta de Messi que s'ha estavellat a la creueta de la porteria de Pau López, en el minut 35. Poc abans del descans, Javi López li ha tret la pilota dels peus a Iniesta quan anava a rematar sol davant del porter.

L'àrbitre José Luis González González ha trigat molt en treure targetes grogues, i ha consentit entrades dures en la primera meitat per part de jugadors de l'Espanyol. En el minut 22, en els instants previs a un córner, un dels molts favorables als de casa, ha optat per amonestar els dos protagonistes d'una petita enganxada, Álvaro i Mascherano. Fins el minut 30 l'àrbitre no ha tret la primera targeta per una falta, en concret a Javi López per una acció sobre Neymar. Poc després, no li ha tret la segona targeta groga a Mascherano quan ha desviat una centrada de Marco Asensio amb la mà.

15 minuts de patiment blanc-i-blau

En el minut 2 de la segona meitat, Víctor Álvarez ha evitat el gol de Neymar després d'una bona jugada de Luis Suárez. El FC Barcelona ha tornat del descans disposat a dominar el primer dels tres derbis del mes, però Hernán Pérez amb la seva velocitat a estat a punt de donar-li un ensurt. Luis Suárez, després de deixar seguts a terra a Álvaro i Pau López, ha xutat al pal en el minut 55. L'Espanyol patia molt quan Galca ha fet seure Burgui per donar entrada a Gerard Moreno.

L'Espanyol s'ha volgut treure la pressió de sobre amb un parell de jugades a la contra. El domini territorial seguia corresponent als de Luis Enrique, però ja sense les ocasions clares dels minuts previs. Sergi Roberto ha substituït Ivan Rakitic en el minut 70. Pau López ha aturat una rematada de xilena de Neymar en el minut 75.

Jordán, ofegat, ha deixat el seu lloc a Abraham tres minuts més tard en els blanc-i-blaus. Els de casa no s'han conformat amb l'empat, i han buscat el gol del triomf en els últims minuts traient forces d'on gairebé no quedaven. La falta de precisió en alguna de les seves combinacions els ha deixat sense el seu premi.