Messi, amb la Pilota d'Or a les mans
Messi, amb la Pilota d'Or a les mans aquest dilluns a París
Pilota d'Or

Vuitena Pilota d'Or per a Leo Messi: regust de comiat i declaració explícita d'amor al Barça

Dos jugadors formats a la Masia, grans triomfadors de la gala: l'argentí, que ha ignorat el seu passat al PSG estant a París, i Aitana Bonmatí

Redacció Esport3Actualitzat

Un any més, la gala de la Pilota d'Or ha consagrat els i les millors futbolistes de la temporada. I entre ells han brillat Aitana Bonmatí com a millor futbolista del món 2023, i Leo Messi, guanyador per vuitena vegada del guardó. Dos jugadors formats a la Masia, novament al cim del futbol.

Abans, el primer premi important de la nit ha estat per a Jude Bellingham, guanyador del premi Kopa 2023 al millor futbolista menor de 21 anys. L'anglès del Reial Madrid, relegat a la 18a posició a la llista de la Pilota d'Or, agafa el relleu del blaugrana Gavi. A continuació, un company seu com Vinícius ha pujat a l'escenari a recollir el Premi Sòcrates per la tasca social de l'Institut Vini Jr., el seu projecte educatiu i solidari al Brasil.

Per trencar amb la tònica madridista de la gala, ha arribat el premi al millor equip femení del 2023, un merescut reconeixement al Barça campió d'Europa que ha fet pujar a l'escenari Joan Laporta, Jonatan Giráldez i Patri Guijarro. A l'espera del premi gros per a Aitana, el president culer ha agraït la distinció amb un discurs en francès i català.

Erling Haaland també ha tingut el seu moment com a màxim realitzador de l'any en el còmput global de gols marcats tant amb el seu club com amb la selecció de Noruega. Un mèrit que li ha valgut el trofeu Gerd Müller, just abans d'anunciar-se que el Manchester City repetia com a millor equip masculí.

"El Barça pot lluitar per la Champions, però no han d'anar de favorits"

Leo Messi ha tingut una nit plena de records i referències al Barça. L'argentí ha declarat explícitament el seu amor al Barça i ha deixat clar que encara té molt present el club català.

Tot i la derrota en el clàssic contra el Madrid, Messi veu bé el Barça i creu que l'equip està preparat per lluitar per la Champions. Tot i això, avisa: no han d'anar de favorits i anar pas a pas.

Aitana i Messi, d'or

Aitana Bonmatí era la gran candidata i ha fet bons els pronòstics. Abans de rebre la Pilota d'Or, la de Sant Pere de Ribes ha encapçalat una nodrida delegació blaugrana: 

En la categoria masculina, Leo Messi buscava la seva vuitena Pilota d'Or i se l'ha endut onze mesos després de conquistar el desitjat Mundial a Qatar. L'astre argentí, ovacionat amb la platea del teatre parisenc dret, ha dedicat el seu discurs a la gesta argentina i a Maradona, nascut un 30 d'octubre del 1960. Unes paraules en què ha preferit parlar de l'"albiceleste" abans que de qualsevol dels seus clubs, malgrat que en una segona intervenció ha ressaltat el seu passat blaugrana "al millor equip del món". 

Del Barça estaven nominats Ilkay Gündogan, catorzè de la llista final, i Robert Lewandowski, dotzè.

 

Anar al contingut