Dorival Júnior presenta la llista de convocats del Brasil (EFE)
Futbol

La llista del Brasil per a la Copa Amèrica: una absència blaugrana i premi per al Girona i el Madrid

Dorival Júnior presenta una llista amb moltes cares noves i sense Vitor Roque

Redacció Esport3Actualitzat

El seleccionador brasiler, Dorival Júnior, ja ha fet pública la llista de convocats per a la Copa Amèrica dels Estats Units; una llista en què hi ha Vinícius Júnior, Endrick, Raphinha, Rodrygo Goes i Éder Militão i de la qual han quedat fora Neymar i Casemiro.

El davanter de l'Al-Hilal saudita no arribarà a temps per disputar el torneig continental, que comença el 20 de juny, malgrat la bona evolució després de trencar-se el lligament creuat i el menisc del genoll esquerre. Així doncs, Vinícius Júnior, del Reial Madrid, agafarà el relleu.

Una altra de les grans absències a la llista és la de Casemiro. El migcampista del Manchester United ha patit diverses lesions aquesta temporada i no estarà al torneig continental. Tampoc hi serà Vitor Roque, que ha jugat pocs minuts al Barça aquesta temporada, i això sembla que li hagi passat factura. 

Més sorpreses

Una de les novetats de la convocatòria és el retorn de Militão després de recuperar-se de la seva greu lesió al genoll, que ha fet que s'hagi perdut gran part de la temporada amb el Reial Madrid.

També hi seran Endrick, el jove del Palmeiras i futur jugador del Reial Madrid, als 17 anys; Raphinha, que ha fet una bona campanya amb el Barça, i Rodrygo Goes, company de Vinícius al conjunt blanc.

Del Girona, hi figuren el lateral Yan Couto i l'extrem Savinho. N'ha quedat fora Samuel Lino, de l'Atlètic de Madrid.

Com es prepara l'equip?

El Brasil debutarà a la Copa Amèrica el 24 de juny davant Costa Rica al SoFi Stadium de Los Angeles. Abans jugarà dos amistosos de preparació contra Mèxic i els Estats Units, els dies 8 i 12 de juny a Texas i Florida, respectivament.

La Copa Amèrica serà el primer gran test per a Dorival Júnior, al càrrec des del gener i que en els seus dos primers partits al capdavant del Brasil ha guanyat a Anglaterra a Wembley (0-1) i ha empatat amb Espanya al Santiago Bernabéu (3-3).

Record a les víctimes

La convocatòria s'ha donat a conèixer amb un emotiu record a les víctimes de les inundacions que pateix el sud del Brasil, que fins ara han deixat 114 morts, 146 desapareguts i més de 400.000 desplaçats a l'estat de Rio Grande do Sul.

 

Anar al contingut