Barça

El Barça comença la defensa del títol de Lliga al camp del Racing de Santander

El Barça comença aquest vespre la defensa del títol de Lliga a Santander. Els de Guardiola busquen a partir d'avui guanyar aquesta competició per tercera vegada consecutiva, cosa que només s'ha aconseguit un cop, amb Cruyff d'entrenador i Guardiola de jugador. L'expedició blaugrana ja ha arribat a la capital càntabra, on s'enfrontarà al Racing. Ja sense Ibrahimovic, el tècnic s'emporta els 18 jugadors disponibles, entre els quals hi ha les dues noves incorporacions, David Villa i Adriano. No hi serà Mascherano, que dilluns ha de passar la revisió mèdica.

Actualitzat
Guardiola podria fer jugar d'inici els vuit campions del món, cosa que suposaria la primera titularitat de Villa. També es preveu que Messi, Abidal i Alves entrin en un onze inicial d'autèntic luxe. El tècnic blaugrana ha marxat cap a Santander sabent ja que s'ha resolt la sortida d'Ibrahimovic del Camp Nou. S'ha acabat ja el serial de l'estiu a Can Barça: el davanter vola aquest migdia cap a Milà, on jugarà la pròxima temporada. El suec, molest, sobretot amb el tècnic, no ha amagat el seu malestar abans de marxar.

Va arribar a les oficines del club desafiant i irònic. Al final, tema tancat. El Barça, el Milan i el jugador van acordar que el suec jugui a Itàlia, el primer any com a cedit i després com a traspassat. Aquesta cessió inclou que el club milanista pagarà la seva fitxa, que el davanter ha accedit a rebaixar a 8 milions, i que, per tant, s'estalvia el Barça. Al final de la cessió el Milan el comprarà per 24 milions d'euros. D'aquesta manera acaba l'etapa d'Ibrahimovic al Camp Nou, on només s'hi ha estat una temporada, quan va fitxar per cinc després de convertir-se en el fitxatge més car de la història del club. Ha jugat 46 partits oficials i ha marcat 22 gols, l'últim a la Supercopa. En el seu comiat, Ibra carregava contra Guardiola.

El Racing buscarà la sorpresa

El Racing és el primer rival del Barça aquesta temporada en la Lliga. Un equip de classe baixa, com molts d'altres, perquè la classe mitjana gairebé ha desaparegut. Els rics són cada vegada més rics i els pobres cada vegada més pobres. El Racing, per tant, és dels equips que hauria de mirar més avall que no pas amunt. Això vol dir que Europa és més un somni que no pas un objectiu i que la salvació és el gran referent per a l'equip que entrena Miguel Ángel Portugal. Si no és així, serà una sorpresa, perquè, a un equip com el Racing, per somiar li fan falta homes com Canales o Zigic, que són les dues baixes més significatives.

El Racing d'aquesta temporada ha fet set fitxatges: Adrián Gonzalez (el fill de Míchel), Tziolis (internacional grec), Francis, Cisma, Bakircioglu i el davanter argentí Ariel, i adquireix en propietat Henrique, provinent del Barça. En general, el Racing és un equip equilibrat, sense estrelles, dels que fa poc soroll. Tenen un entrenador tranquil i el seu èxit dependrà del suc que pugui treure als seus homes Miguel Ángel Portugal, un tècnic format al Reial Madrid

Si s'ha de fer cas a la pretemporada, el Racing ha anat de menys a més. El Barça és molt superior però els càntabres intentaran no deixar jugar els de Guardiola, aprofitant la pressió i les mides d'El Sardinero, fent petits els espais i estant molt a sobre dels jugadors blaugranes.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut