La visita al Camp Nou de l'Eintracht, actual campió de l'Europa League, segueix portant cua
La visita al Camp Nou de l'Eintracht, actual campió de l'Europa League, segueix portant cua
barça

Detinguts cinc radicals del Barça per l'atac a aficionats de l'Eintracht de Frankfurt

Un jutge dicta per primer cop una ordre de prohibició d'apropar-se a menys d'un quilòmetre de les instal·lacions del Barça

Agències/Redacció Esport3Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut cinc persones relacionades amb els aldarulls que es van produir abans del partit de l'Europa League del 14 d'abril entre el FC Barcelona i l'Eintracht de Frankfurt als voltants del Camp Nou. Els detinguts són membres d'un grup ultra de seguidors del Barça i per a quatre d'ells el jutge ha dictat, per primer cop, una ordre de prohibició d'apropar-se a menys d'un quilòmetre de les instal·lacions del club. Per al cinquè, s'ha dictat una ordre d'allunyament de la víctima.

Malgrat que molts socis i aficionats del Barça van patir els excessos de l'afició alemanya, que va acudir en massa a l'estadi barcelonista, aquella tarda diversos seguidors alemanys van ser agredits amb estris contundents i armes prohibides per part dels seguidors ultres. Fins i tot, una de les víctimes va tenir lesions greus.

També es van produir aldarulls per la rodalia de l'estadi i enfrontaments contra la policia, amb llançament d'objectes contundents i agressions directes als agents. Els detinguts, d'entre 18 i 46 anys, formen part de la facció més violenta de l'entorn blaugrana, que també van protagonitzar aldarulls en la visita del Galatasaray, uns incidents pels quals la UEFA va sancionar el Barça, i s'engloben en l'extremisme violent d'arrel ultradretana. Després de passar a disposició judicial, van quedar en llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions en les properes setmanes.

Anar al contingut