Bellpuig (Jaume Gomà)
Bellpuig (Jaume Gomà)

Vinebre registra els primers 40ºC de l'estiu

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest dissabte ha estat el dia més càlid de l'estiu a l'extrem sud de Catalunya, la jornada en la qual hem assolit els 40ºC per primera vegada en aquest estiu. L'observatori de Vinebre, de la xarxa del Servei Meteorològic de Catalunya, va arribar als 40,2ºC.

 

Aquest és el mapa de temperatura màxima amb alguns registres destacats (dades de Meteocat i Meteoclimatic):

Els 40ºC de Vinebre són el valor més alt assolit a l'estiu. Fins ara, havíem arribat als 38ºC a punts del Segrià (el 15, 26 i 27 de juliol) i a punts de l'Empordà i la Selva (el 27 de juliol). A Vinebre, la barrera dels 38ºC ja s'havia assolit el mes de juny.

Per diumenge esperem valors una mica més baixos a les Terres de l'Ebre, i una mica més alts a la resta. Tot i que no esperem arribar als 40ºC, la calor i la xafogor seran fortes avui, i també al llarg d'aquesta setmana. La calor serà força sostinguda, i potser assolim un nou pic el pròxim dijous.

El meteograma de la ciutat de Barcelona ens mostra l'evolució prevista de la temperatura al nivell de 850 hPa, uns 1.500 metres d'alçada. Veiem com la temperatura prevista pels diferents models es mantindrà uns quants dies per sobre de la mitjana (la línia vermella).

 

Per tant, ens espera un ambient canicular, com correspon a aquesta època de l'any, i caldrà veure les condicions locals de cada dia per determinar si assolirem de nou aquesta barrera dels 40ºC.

 

Anar al contingut