Divendres, un dia de maig sense raig, amb poc més que sol i ambient càlid

Temps de platja, temps d'excursions, temps per gaudir de dies assolellats i càlids

Néstor GómezActualitzat

La dita "pel maig, cada dia un raig", aquests dies no serà del tot certa. Estem sota la influència d'un anticicló que ens durà plena estabilitat atmosfèrica, amb dies radiants de sol en general. Dintre de l'estabilitat, ens mourem entre matisos per diferenciar el temps d'un dia i d'un altre.

Dia de platja a Calella de Palafrugell (Margarida Bonet)

Sol i alguns núvols marítims

El dia serà assolellat en general. Serà un d'aquells dies en què costarà veure núvols al cel. La novetat serà la presència de núvols arran de mar, situats davant la façana marítima, que poden penetrar terra endins a primera hora del dia a la meitat sud del litoral, sobretot al delta de l'Ebre. Durant la resta del dia, fregaran la costa. També es veuran algunes teranyines de núvols prims pel terç oest. Finalment, al Pirineu, durant les hores centrals de dia, naixeran núvols sobre els cims. No es poden descartar algunes gotellades anecdòtiques.

 

 

Ambient càlid

Les temperatures es mantindran un pèl per sobre dels valors normals per a aquestes dates de l'any. A primera hora del matí s'han registrat temperatures entre 1 i 4 ºC més altes que ahir gairebé arreu, tret de la Costa Brava, on han baixat. No s'han registrat glaçades. L'ambient al migdia serà càlid, amb unes màximes que fregaran els 30 ºC al pla de Lleida i els 29 ºC a l'Alt Empordà. L'ambient càlid de l'interior contrastarà amb les màximes d'entre 20 i 22 ºC de la primera línia de mar entre Barcelona i el delta de l'Ebre.

I el cap de setmana…

Tindrem dos dies de calor, amb valors que voltaran els 30 ºC als indrets més càlids del país. A banda de la calor, també veurem alguns ruixats de tarda al Pirineu. 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut