Londres

Una trucada o un SMS podrien ser proves contra un violador

Unes 14.000 dones són violades cada any al Regne Unit i només en un 6% dels casos, el culpable es jutjat i empresonat. El motiu és que hi ha poques denúncies i, quan es produexien, hi ha problemes per trobar proves que incriminin l'acusat. Per augmentar el percentatge de casos resolts, la policia britànica ha decidit innovar les tècniques d'investigació i utilitzar els missatges al mòbil i les trucades telefòniques per aconseguir que el sospitós confessi. Aquestes tècniques ja s'utiliten als Estats Units i al Canadà. La mesura ja té detractors que creuen que podria infringir la llei.

Actualitzat
El primer pas és denunciar l'agressió sexual. Un cop s'hagi fet, la policia instarà a la víctima a posar-se en contacte amb el seu suposat agressor, mitjançant un SMS o una trucada telefònica, per preguntar-li els motius de la seva acció. L'objectiu és que, en un moment de feblesa, el violador confessi o es delati davant la seva víctima.

Els juristes estan estudiant si aquestes tècniques podrien ser contràries a la llei que obliga els investigadors a advertir a qualsevol sospitós dels seus drets. Alguns la consideren una mesura excessiva i perillosa. A això s'afegeix el fet que actualment, la justícia britànica no pot declarar algú culpable a partir d'una trucada telefònica o un missatge
Anar al contingut