La Laia guarda totes les cartes que ha rebut des de Rotterdam les últimes dues dècades
La Laia guarda totes les cartes que ha rebut des de Rotterdam les últimes dues dècades

Una carta cada dia en l'era digital: 20 anys d'amistat de la Laia i la Margot

Les dues, que es van conèixer a Holanda, mantenen un compromís que va començar el 2 d'abril del 2001 i s'escriuen entre Sant Fruitós de Bages i Rotterdam

Noemí Prous / Sílvia MateuActualitzat

Molts no han escrit mai una carta amb sobre i segell i molts altres ni recorden quan va ser l'última. Enmig d'aquest panorama, Laia Fàbregas i Margot Annuschek s'escriuen una carta cada dia, sens falta, des de fa vint anys: 14.610 cartes entre les dues.

Algunes són tot just una nota, un dibuix o una entrada, i altres són una carta llarga. Tot s'hi val en aquest compromís diari. "Per nosaltres té una part de diari personal", com explica la Laia en aquest vídeo:

 

 

La Laia guarda totes les que ha rebut a casa seva, a Sant Fruitós de Bages, i la Margot també guarda les seves a Rotterdam.

 

Ara potser costa més trobar una bústia i els segells s'han de comprar a Correus i no als estancs, però la cita s'ha mantingut des del dia 2 d'abril del 2001.

Durant tot aquest temps només n'hi ha hagut una que ha fallat, la del dia que va morir l'avi de la Laia.


La contraproposta de la Margot

Aquesta història va començar com un projecte personal de la Laia, que la Margot va reconvertir i que ha continuat durant dues dècades.

Les dues, que es porten 18 anys, es van conèixer a Holanda. La Margot, en aquell moment, era la parella d'un amic de la Laia, que li va proposar participar en un projecte que tenia entre mans: li havia d'enviar una carta que no obriria mai, però la Margot va tenir una altra idea:

"Jo tot just l'acabava de conèixer. I ella em va fer una contraproposta: aquesta carta que em demanes, te l'escriuré, i tant, però, a més, vull escriure't una carta que sí que obriràs, i vull escriure-te'n una cada dia, i que tu també ho facis. I jo vaig dir que sí. Què havia de dir, si no?"

 

"És un compromís per a tota la vida", explica la Laia, que s'emociona només de pensar que un dia no escriurà la carta.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut