Imatge de la primera jornada del judici del "cas Saratoga". (Foto: ACN)
Imatge de la primera jornada del judici del "cas Saratoga". (Foto: ACN)
Barcelona

Un subinspector dels Mossos confirma que els responsables del Saratoga i el Riviera van subornar policies

El cap d'Anticorrupció dels Mossos d'Esquadra, el subinspector Antoni Salleras, ha confirmat que els responsables dels prostíbuls Riviera i Saratoga subornaven els caps d'Estrangeria de la policia espanyola. Salleras ha basat la seva declaració en les intervencions telefòniques i altres indicis per donar com a vàlida la versió de Manuel G. C., el confident que va destapar el cas.

RedaccióActualitzat
El responsable d'Anticorrupció dels Mossos d'Esquadra, el subinspector Antoni Salleras, ha comparegut com a testimoni a l'Audiència Nacional en el judici del cas dels prostíbuls Saratoga i Riviera de Castelldefels. Salleras ha confirmat que els responsables dels prostíbuls subornaven els caps d'Estrangeria de la policia Espanyola: Els pagaven factures, els feien regals de luxe o els convidaven a àpats, a banda de gratificar-los amb sobres diners en mà.

A canvi de tot això, els policies corruptes avisaven els amos dels prostíbuls del dia i l'hora de les batudes policials i així els responsables del Saratoga i el Riviera podien amagar les prostitutes que eren il·legalment al país.

Malgrat que els Mossos només van veure físicament dues vegades entregues a restaurants, el responsable d'Anticorrupció del cos es basa en intervencions telefòniques i d'altres indicis per donar com a vàlida la versió de Manuel G.C, qui va destapar el cas i qui dilluns va reafirmar la seva declaració davant del jutge en qualitat de testimoni. Segons la mateixa declaració, els pagaments, d'uns 6.000 euros, es van fer cada mes des del 2002 al 2006.

Per contra, el subinspector Antoni Salleras no ha pogut concretar les proves contra el principal imputat, l'exinspector de la policia espanyola Martin Pujal.

Els advocats de la defensa han retret a Salleras la seva imputació en el "cas Macedònia", per l'ocultació de punxades telefòniques amb l'objectiu de protegir un grup de narcotraficants. Entre ells hi hauria el suposat confident Manuel G.C., clau en la investigació dels prostíbuls.
Anar al contingut